SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün 'Bölgeci' Kadınlarına 8'er Yıl 9'ar Ay Hapis

0
Güncellendi - 2018-07-14 06:12:53
FETÖ'nün 'Bölgeci' Kadınlarına 8'er Yıl 9'ar Ay Hapis
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY'yle ilgili 14 dava daha sonuçlandı. 7 sanık ceza alırken, 7 sanık hakkında beraat kararı çıktı..

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” ve “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçlarından 1’i tutuklu, 1’i de duruşmada tutuklanan toplam 7 sanık hakkında 8 yıl 9 ay ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verilirken, 7 sanık ise beraat ettiler.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Rüstem E. hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası verilirken, sanıklar Doğan D. ve Necati K. hakkında ise beraat kararı verildi.

-Koca 11 yıl 3 ay ceza almıştı, eşine de 8 yıl 9 ay hapis verildi

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarında ise, daha önce aynı mahkeme tarafından “Emniyet müdürlerinden sorumlu mahrem imam” olmakla suçlanarak 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen tutuklu sanık Diş Hekimi Ruhi O.’nun eşi olan tutuklu sanık Muzeher O.’ya ise 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti, hüküm ile birlikte sanık Muzeher O.’nun tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Sanık Muzeher B. örgüt içinde “bölgeci” olmakla suçlanıyor.

-8 yıl 9 ay ceza aldı, duruşmada tutuklandı

“Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak”tan tutuksuz yargılanan ve örgüt içinde “bölgeci” olmakla suçlanan sanık Gülnur U.’ya mahkeme heyeti, 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Heyeti, sanığın hüküm ile birlikte tutuklanmasına karar verince, sanık duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme Heyeti, ayrıca tutuksuz yargılanan tutuksuz sanık Veli Alper G.’ye “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan 6 yıl 3 ay, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek”suçundan da Erol D.’ye 2 yıl 7 ay 7 gün, İsmail P. ve Veysel G.’ye ise 2’şer yıl 1’er ay hapis cezaları verdi.

2. Ağır Ceza'daki diğer FETÖ davalarında sanıklar Ayşe Nur G., Seher D., Hüseyin B. Hasan S. ve Hasan A. hakkında ise beraat kararı verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız