SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün 'Müdürler İmamı'na 10 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2018-05-24 04:35:55
FETÖ'nün 'Müdürler İmamı'na 10 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ davalarında yeni kararlar.. 1'i eski AKP aday adayı olan İnönü'lü 2 akademisyene de hapis cezası çıktı..

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında 2’si tutuklu yargılanan 7 kişiye 10 yıl ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 10 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık Büyükşehir Belediyesi’nin eski personeli ve örgütün ildeki kamu müdürlerinin imamı olmakla suçlanıyor.

-“Müdürlerin İmamı” olmakla suçlanıyor

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davasında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Yardımlar eski müdürü olarak görev yapan ve mühendis kadrosunda bulunan tutuklu sanık Muhittin T.’ye “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. FETÖ’nün kentteki il müdürlerinden sorumlu il imamı olmakla suçlanan Muhittin T., verilen 10 yıl hapis cezası ile birlikte tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

-Milletvekili aday adayı da ceza aldı

Mahkeme Heyeti, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi eski öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cemal T. hakkında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, yine Tıp Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ferat Ç.’ye ise “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verildi. Doç. Dr. Cemal T. , 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Mahkeme Heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan yargılanan sanıklardan Nihat Y.’ye 3 yıl 1 ay, Hanım P.’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, öğretmen Mesut S., öğretmen Nihal Y., katip Nurullah A., hemşire Eyyüp E., İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa E., Mahmut Y. ve Fatih Ş. hakkında ise beraat kararı verdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski polis memuru Aydın B.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, tutukluluk halinin devamı kararlaştırılırken, eski polis memuru Cevdet A.’ya ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (5 yıl önce)
    Soyadlarını niye yazmıyorsun bu da bitek malatyada var allah akıl versin cezaları kesinlesmiş zanlı değil bunlar hükümlü neyden korkuyorsunuz guya haber. okuyan ne anlıyacak. ali k. Ahmet ş. Hüseyin t.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuna (5 yıl önce)
    O değil de fotoğraf çok hoş, oscar elden ele beyler.. Editör, kralsın
    0
    0
    Yanıtla