SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Müdür Yardımcısına ByLock Tutuklaması

0
Güncellendi - 2017-03-01 02:38:31
2 Müdür Yardımcısına ByLock Tutuklaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kapsamında ihraç edilen ve tutuklu yargılanırken tahliye edilen 2 icra müdür yardımcısı telefon hattı kayıtlarında ByLock kullanıcısı çıkması üzerine yakalanarak tutuklandılar.

-TAHLİYE EDİLDİLER, TUTUKLANDILAR

Alınan bilgiye göre;  FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla kamu görevinden ihraç edilen ve bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Malatya Adliyesi'nde icra  müdür yardımcısı olarak görevli Tuncay D. ile Ayhan G., telefon hattı kayıtlarında ByLock kullanıcısı oldukları iddiasıyla haklarında kayıt çıkması üzerine yakalama kararı çıkartıldı.

Emniyet mensuplarınca yakalanarak mahkemeye çıkartılan her iki şüpheli FETÖ mensuplarının kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''ByLock''u kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

-4 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Bu arada, FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmen iken meslekten ihraç edilen ve geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 10 öğretmen Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen şüphelilerden 4 öğretmen hakkında tutuklama kararı verilirken, 6 öğretmen ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

14 ÖĞRETMENİN SORGUSU SÜRÜYOR

Öte yandan, Malatya Valiliği, FETÖ/PDY operasyonlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle daha önce görevinden ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan 1 icra müdür yardımcısı yakalanarak gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen 1 eski öğretmen Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yakalanarak gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle hakkında yakalama kararı bulunan 1 sivil şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen 14 eski öğretmenin gözaltında sorgulamaları devam etmektedir.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen ve gözaltında bulunan 1 Doktor Adliyeye sevk edilmiştir.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen ve gözaltında bulunan 1 İnfaz Koruma Memuru Adliyeye sevk edilmiştir.

Ağrı ilinde görev yapan 1 Komiser Yardımcısı, Ağrı Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile ilimizde yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • abayram (7 yıl önce)
    Bunlar vatan hainidir bu vatan asla bölünmeyecektir. yapanın yanına kar kalmayacaktır. bu vatan bizim
    0
    0
    Yanıtla