SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'ye 13 Gözaltı, DHKP-C'ye 1 Tutuklama

0
Güncellendi - 2018-09-22 18:34:08
FETÖ'ye 13 Gözaltı, DHKP-C'ye 1 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ operasyonunda TÖTM'de doktor, vergi müfettişi, mühendis ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu toplam 13 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 8'i itirafçı oldu.

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda gözaltına alınan şüpheliden 13 şüpheliden 8'i itirafçı olarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı.  Bu arada terör örgütü DHPK-C ile ilgili yazılama yaparken suçüstü yakalanan 1 şüpheli de mahkemece tutuklandı.

FETÖ'DEN 13 GÖZALTI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet TEM Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak Malatya merkezli Balıkesir, Kayseri ve İzmir olmak üzere 4 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Malatya’da aralarında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli doktor ile vergi müfettişi, mühendis ve öğretmenlerin bulunduğu toplam 8 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 4'ü itirafçı oldu.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından FETÖ'ye yönelik olarak gerçekleştirilen bir başka operasyonda Malatya'da gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü itirafçı olarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması, 1 şüpheli ise sağlık durumu nedeniyle adli kontrol şartı kapsamında serbest bırakıldı. İl dışında gözaltına alınan 3 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

YAZILAMA YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI..

Bu arada Malatya’da silahlı terör örgütü DHKP-C adına mahalle arasında yazılama bir şüpheli TEM Şubesi ekiplerince suçüstü yakalandı. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Terör örgütü adına yazılama yapılan mahallede daha önceden de Alevi vatandaşların evlerinin kapılarına çarpı işareti konmuştu.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince yürütülen devriye görevi esnasında, Yeşilyurt İlçesine bağlı Cemal Gürsel Mahallesi’nde  "DHKP-C" silahlı terör örgütü adına yazılama eylemi yapan U.P. isimli şahıs olayda kullandığı sprey boya ile birlikte suçüstü yakalandı.

Emniyet’teki sorgusunun ardından Adliyeye sevk edilen şüpheli U.P. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelinin daha önceden de terör örgütü suçundan kaydının bulunduğu öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız