SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'ye Ait Yurt, Kız Öğrenci Yurdu Oldu

0
Güncellendi - 2016-11-01 21:01:40
FETÖ'ye Ait Yurt, Kız Öğrenci Yurdu Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen özel bir yurt ve dershane binası, kız öğrencilere yurt, vatandaşlar için de meslek edindirme merkezine dönüştürüldü

Darende ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen özel bir yurt ve dershane binası, kız öğrencilerine yurt, vatandaşların ise meslek edinme merkezi oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile irtibatı bulunan eğitim kurumlarının kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini hatırlattı.

Darende merkezdeki Heyiketeği Mahallesi'nde bulunan tesisi de kısa sürede tadilattan geçirerek eğitim-öğretim için faaliyete aldıklarını kaydeden İnce, "Binanın 4 katını kız yurdu 2 katını ise Halk Eğitim Merkezi olarak düzenledik. Yurdumuzda önemli değişiklikler yaparak 110 kız öğrencimize uygun hale getirdik. Talep olduğu sürece 150 kapasiteye kadar çıkabilecek imkanımız da var. Bu yurt sayesinde ilçemizdeki kız öğrencilerin eğitim sürecinde yaşadığı barınma mağduriyeti de tamamen ortadan kalkmış oldu." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi olarak kullandıkları kısımların vatandaşlar için önemli bir hizmet merkezi olacağını da aktaran İnce, "Burada kurslar düzenleyerek eğitmenler görevlendirdik. Kısa sürede açacağımız yeni kurslarla da nezih ortamda vatandaşlarımızın gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi.

İlçedeki vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan, Darendeli Murat İnci’nin adının yurda verilmesini istedi.

Kaynak : AA

20161101_2_19876810_15586873_Web 20161101_2_19876810_15586874_Web

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız