SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'ye Bank Asya Operasyonu

0
Güncellendi - 2018-01-04 16:49:02
FETÖ'ye Bank Asya Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans kaynakları arasındaki kapatılan Asya Katılım Bankası A.Ş’nin yönetim organlarını belirleyen A Grubu hissedarlarına yönelik operasyonda 49 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında Bank Asya’nın 2015 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesinin ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) bankanın A grubu hissedarı 310 kişinin mercek altına alınmasını talep etti.

MASAK’ın hazırladığı rapor doğrultusunda harekete geçen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Asya Katılım Bankası’nın yönetimin organlarını belirlemede, ticari ve idari karar almada yetki ve oy hakkı bulunan A Grubu hissedarları olan 242 kişi hakkında çeşitli davaların devam ettiğini, bu zamana kadar hakkında hiç işlem yapılmamış 68 şüpheliyi daha tespit ederek haklarında yakalama kararı çıkardı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul başta olmak üzere, Ankara, Eskişehir, Malatya, Balıkesir, Zonguldak, Van, Samsun, Kayseri ve Kütahya’da eş zamanlı başlattığı operasyonlarda şu ana kadar 49 şüpheliyi yakaladı. Haklarında yakalama ve gözaltı kararı bulunan firari 19 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdüren polis, 2 şüphelinin yurtdışına kaçtığını tespit etti.

Yakalanan FETÖ şüphelilerinin, 2013 yılındaki 17-25 Aralık sonrasında söz konusu bankadaki hesaplarında anormal artışlar olduğu ve örgütün üst yönetimiyle doğrudan irtibatları oldukları iddia edildi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Nadir (6 yıl önce)
    1.5 yıldır bankasyaya para yatıran çaycı corbacı işten atıldı bazıları gözaltına alındı ama bankasyayı kuran adamlara taa 1.5 yıl sonra gözaltı yapıldı. Bravo emeği geçenlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (6 yıl önce)
    Sabah fetö haberleri Akşam fetö haberleri. İnanın artık sıkıldık. Bu adamların artık beli kırıldı, doğrulacaklarına ihtimal dahi yok. Haberler, gündem hep aynı. Oysa işsizlik, ekonomik bunalım, elektrik, su telefon faturaları belimizi bükmüş durumda. Artık yetkililerin ülke ekonomisini geliştirmek amacıyla birşey yapması gerektiğini düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI (6 yıl önce)Enes isimli kullanıcı yorumuna
    NE EKONOMİSİ , KİMSENİN GÖZÜ YEMİYOR Kİ ÜLKEDE EKONOMİK KRİZ VAR DESİN BİR TANE GAZETE YAZAMIYOR BUNLARI KORKUDAN , KORKUDAN YAZARLARIN KALEMLERİ BİLE TİR TİR TİTRİYOR AMA SORSAN DİKTATÖRLÜK YOK ...
    0
    0
    Yanıtla