SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'ye Yeni Operasyon.. 22 Doktor Gözaltında

0
Güncellendi - 2016-10-22 06:22:56
FETÖ'ye Yeni Operasyon.. 22 Doktor Gözaltında
A- A+ PAYLAŞ

Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik Malatya merkezli olarak 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda 22 doktor gözaltına alındı. Polis firarda olan 7 şüpheliyi ise arıyor. Son operasyonda toplam 27 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddia edilen kişi yada kişilere yönelik soruşturması kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri Malatya merkezli Ankara, Denizli, Antalya ve Isparta’da toplam 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonlar sonucunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli 22 doktor FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla gözaltına alınırken, ev ve işyerlerinde ise arama yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler Malatya Emniyeti’ne getirildi.

TEM ekipleri, adreslerinde bkıtmirulunmayan 7 şüpheli doktora ulaşmak için ise çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Diğer yandan; İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli 3 hemşire ile il Müftülüğünde görevli 1 personelin ve İnönü Üniversitesinde ise 1 öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.

Son operasyonda 22, doktor, 3 hemşire, 1 öğrenci, 1 din görevlisi olmak üzere 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltındaki şüphelilere ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

EV ARAMASINDA ‘KITMİR’ MADALYONU ÇIKTI

Bu arada, FETÖ’ya yararlılık gösterenlere verildiği ileri sürülen “Kıtmir” madalyonu da doktorlara yönelik operasyon esnasında bir evde yapılan aramalar esnasında bulundu. Malatya’da ikinci kez FETÖ operasyonunda bulunan ‘Kıtmir Madalyonu’nun üzerinde Kur’an-ı Kerim’de anlatılan Ashab-ı Kehf’in (Yedi Uyurlar) cennetle müjdelenen köpeğinin ismi olan Kıtmir yazıldığı, ardından ise 6 ismin sıralandığı görülüyor.

FETÖ içerisinde çok yararlılık gösteren ve mali kaynak sağlayan kişilere bir madalya gibi bu duaların dağıtıldığı, bir hatıra olarak taşındığı iddia ediliyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • levent (6 yıl önce)
    vatan haınlerı
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gürbüz (7 yıl önce)
    yunus bey ne kadar haklı.ZAVALLI DAYIM 30 Yılda prof oldu. Maşallah yakın geçmişimize bakın.Hele birde tript yapan sözde prof lara..........Yunus Bey cani gönülden teşekkürler .
    0
    0
    Yanıtla
  • bes (7 yıl önce)
    afedersiniz de bu resimdeki tahran polisi mi niye yesil gomlek giyiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (7 yıl önce)
    Hırsız bilim adamları operasyonu ne oldu. Üniversiteleri sahtekar, hırsız kendini bilim adamı zannedenlerden temizlemezseniz bu ülke kurtulmaz. 1984 tarihinden itibaren YÖK ve ÖSYM kayıtlarını lütfen inceleyin. Selamlar
    0
    0
    Yanıtla