SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'yle İlgili 35 Dava Daha Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2018-09-22 04:33:17
FETÖ'yle İlgili 35 Dava Daha Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

  • Aralarında eski müdür, profesör, pilot, polis, öğretmenin de bulunduğu 35 sanıkla ilgili davalar karara bağlandı

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik davaların karar duruşmalarında 35 sanık hakkındaki yargılama sona erdi. Mahkemeler, 22 sanık hakkında ceza hükmünü verirken, 13 sanık hakkında ise beraat kararı verdi. 7 sanığa verilen cezalar ise “Etkin Pişmanlık Hükümleri"nden yaralanmaları nedeniyle ertelendi.

-1.ACM’de 19 dosyada yargılama bitti

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen Mustafa A.'ye 12 yıl 1 ay, Fahri G.’ye ise 10 yıl hapis cezası verilerek her iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme Heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu Zahide Vildan A.’ya 6 yıl 10 ay 15 gün, Hakan G.’ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek hüküm ile birlikte tahliye etti.

Mahkeme Heyeti tarafından, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski polis memuru Bülent A. ve Fatih K.’ya 6’şar yıl 3’er ay, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Rıfat B. ve Güliz Ö. hakkında 3’er yıl 1’ay 15’er gün ve Yusuf Y.’ye ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, itirafları nedeniyle “Etkin Pişmanlık Hükümleri”nden yararlanan sanıklar Mesut A.’ya 1 yıl 10 ay 15 gün, Meriç G.’ye 1 yıl 6 ay, Muhammed C.’ye 2 yıl 2 ay hapis cezası vererek, cezaları “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” kapsamında erteledi.

Mahkeme Heyeti'nce, ayrıca sanıklar Kevser G., İsmail F., Mehmet K., Hüseyin A., Arife K., Bilgehan L. ve İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Asım K. hakkında ise beraat kararı verildi.

-2. ACM’de 16 dosyada yargılama bitti

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Mehmet Salih K.’ya 7 yıl 6 ay, Valilik eski müdürlerinden Ramazan B. ve kamu kurumundan emekli Ayhan K.’ya 6’şar yıl 3’er ay, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan da Ser Bülent A. ve Ayşe B.’ye 2’şer yıl 1’er ay, Mehmet Nurettin Ş. hakkında da 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, “Etkin Pişmanlık Hükümleri”nden yararnlanan sanıklar Mehmet Akif Y. ve eski pilot Binbaşı Emrah B., Bayram D. ve Fatih E. hakkında 1’er yıl 6’şar ay 22’şer gün hapis cezası vererek, cezaları “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” kapsamında erteledi.

Mahkeme Heyeti, Hüseyin Ç., İrfan B., Mustafa Z., Osman Ş., Veysel T. ve Ayşen Nur K. hakkında ise beraat kararı verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız