SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fetullah' İsmini Sildiren Sildirene..

0
Güncellendi - 2016-11-04 04:44:17
'Fetullah' İsmini Sildiren Sildirene..
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü lideri Fethullah Gülen ile aynı ismi taşıyan Malatyalılar, mahkemeye başvurarak, “Ülkeye ihanet eden bir kişi ile aynı ismi taşımak istemiyorum. Bu kişi ile aynı ismi taşımaktan dolayı çevremden tepki topluyorum” diyerek nüfus kayıtlarındaki “Fethullah”, “Feytullah” ve “Fetullah"   ismini sildirip, yeni isim alıyorlar.

Alınan bilgilere göre; Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Malatya’da ismi “Fetullah” olanların isimlerini değiştirme konusunda Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurarak, açtıkları davalarda yoğunluk yaşandığı ortaya çıktı. Malatya’da 15 Temmuz darbe sonrasında “Fetullah” olan isimlerini değiştirmek için dava açanlardan 5 tane dosyada karar çıktığı, çok sayıda davanın ise sürmekte olduğu öğrenildi. İsmini değiştirenlerin genç olması ise dikkat çekiyor.

5 KİŞİ İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Malatya Asliye Hukuk Mahkemelerine “Fethullah”, “Feytullah” ve “Fetullah"  olan isimlerinin değiştirilmesi için dava açıp da, isimlerini değiştirenler şu şekilde;

-Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Fethullah A.’nın  (26), “Fethullah” olan isminin nüfus kaydından silinmesine ve adının “Selim” olarak düzeltilmesine karar verildi.

-Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Feytullah A.’nın (24) "Feytullah" olarak yazılı olan isminin  "Mehmet Serdal " olarak düzeltilmesine ve "Feytullah" isminin silinmesine karar verildi.

-Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Fethullah Tarık Ö.’nün (18),  “Fethullah” olan isminin nüfus kaydından silinmesine ve adının “Tarık” olarak düzeltilmesine karar verildi.

-Malatya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Fethullah A.’nın (19), “FethuIIah” olan isminin nüfus kaydından silinmesine ve adının “Fetih Ertuğrul” olarak düzeltilmesine karar verildi.

- Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Fetullah Y.’nin (24) "Fetullah" olarak yazılı olan isminin  "Yusuf " olarak düzeltilmesine ve "Fetullah"  isminin silinmesine karar verildi.

“ÇEVREMİZDE TEPKİ TOPLUYORUZ”

“Fethullah”, “Feytullah” ve “Fetullah"  olan isimlerinin nüfus kayıtlarından silinerek yeni isim almak için dava açanlar;  “Ülkeye ihanet eden bir kişi ile aynı ismi taşımak istemiyorum.  Kendi milletine, ülkesine, bu ülkenin millet meclisine, bu milletin kendi silahı, uçağı ve tankı ile ateş açtıran bir kişi ile aynı isimle anılmak istemiyorum. Bu kişi ile aynı ismi taşımaktan dolayı çevremden tepki topluyorum. Çevremde kimse darbecinin ismini ağzına almak istemediği için bana ismim ile hitap etmiyorlar” şeklinde gerekçeler sundular.

FOTO: Google Arşiv

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • SELÇUK (7 yıl önce)
    Beyinlerinden silebiliyorlarmı önemli olan o. 30 küsür yıl büyütülen FTÖ'yü öyle kimlik silmeyle bitiremezssiniz. PKK ile aynı tarihe sahip bu iki canavarı besleyip büyütenler icratına devam ederken siyasiler hala birbirleriyle dalaşıyorlar. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Sabah akşam şehit ve vatandaş cenaze haberleri izliyoruz. Millet psikolojisi olumsuz anlamda tavan yaptı. Haber dinlemekten korkar hale geldik. " YETER ARTIK ..!" birileri dur desin.İçeride yetmiyormuş gibi bir de sınır ötesin de Mehmetçiklerimizi kaybederken asıl toprağın sahipleri memleketimde bedava yaşamanın hazını yaşıyor. Yetmiyormuş gibi hala hak talep ediyorlar. Ekonomi dip yaptı. İşsizlik hat safha da. Kimse kimseyi kandırmasın Memleket hızla uçuruma götürülüyor. Şimdi el ele verip tek yürek olmak zamanı. Kardeşliğin ve erdemliğin zamanı. Yoksa çok daha günlere doğru hızla koşuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla