SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fevkalade Esefle Karşıladım..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı, TBMM genel kurulundaki konuşmasında "Malatya Katliamı" sözüne tepki gösterdi, ayrıca yatırımlarla ilgili değerlendirmeler yaparak, ilgili bakanlara teşekkür etti.

Fındıklı, kendisinden önce sözalan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ'ın, yayınevinde 3 kişinin katledilmesi olayını "Malatya Katliamı" diye isimlendirmesinden duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

TBMM tutanaklarına göre Fındıklı'nın konuşması şöyle:

"..Gündem dışı üçüncü söz, Malatya ve çevresindeki kara yollarının yapımı hakkında söz isteyen Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı'ya aittir.

Sayın Fındıklı, buyurun. (AK Parti sıralarından alkışlar)

MAHMUT MÜCAHİT FINDIKLI (Malatya) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekili arkadaşlarım; öncelikle hepinizin geçmiş Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Önümüzde yeni yıl başlayacak. Yeni yılın da tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

Yine, dün, Türkiye'nin 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölüm yıl dönümüydü; onu da huzurlarınızda rahmetle anıyorum.

Bugün beşinci ayına girdiğimiz Parlamentomuzda kısa bir özet yapmak üzere ve özellikle bölgemizdeki kara yollarıyla ilgili ve diğer bakanlıklarla ilgili söz almış bulunuyorum gündem dışı. Ancak, kendisinin diplomasideki tecrübesine şahit olduğumuz, inandığımız Sayın Elekdağ'ın biraz evvel Malatya'da vuku bulmuş bir hadiseyi tarif ederken özellikle "Malatya katliamı" diye isim koymasını fevkalade esefle karşıladım. Kendileri buradaysa eğer kendisinden rica ediyoruz, Malatya'nın herhangi bir ifadeyi aşan, Malatya'nın topluca bir katliama sebep olduğu gibi anlaşılan, ileride de sonradan başımıza bela olacak bu tip ifadelerden sakınması gerektiğine inanıyorum. Eğer kendileri de uygun görürlerse bu ifadeleri, bu vakaya koydukları ismi değiştirmeleri bütün Malatyalıları da mutlu edecektir. Dolayısıyla bu tip münferit olayları bir şehre mal etmek, bir şehri bu şekilde itham altında tutmak fevkalade sakıncalıdır diye düşünüyorum.

Değerli arkadaşlar, 22 Temmuzun üzerinden beş ay gibi bir zaman geçti. Bu zaman zarfı içerisinde Büyük Millet Meclisi olarak bizler birçok işi birlikte başardık. Cumhurbaşkanının seçimini bitirdik, Hükûmetimizin onayını aldık, bütçemizin görüşmelerini geçirdik, ama bölge milletvekilleri olarak da bir taraftan kendi şehrimizin, kendi bölgemizin eksiklikleriyle ilgili, bakanlıklar nezdinde, oluşmuş bakanlıklar nezdinde Malatya'mızın problemlerini de çok yakından takip etme imkânımız oldu. Dolayısıyla ben bugün, sayın bakanlarımıza bu bizlere göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı teşekkür etmek maksadıyla burada bulunuyorum.

Özetle, Ulaştırma Bakanlığımızın, dün gündeme de gelen, daha önce de gündeme gelen Malatya-Darende yolu -ki Doğu ve Güneydoğu'yu da yakından ilgilendiren- Malatya-Gölbaşı-Narlı yolu, Malatya-Yeşilyurt-Adıyaman yolu ve bölünmüş yollarla ilgili, özellikle Erhaç Havaalanı yolumuzla ve pistimizin genişletilmesiyle ilgili Sayın Ulaştırma Bakanımızın bize göstermiş olduğu ve yeterli ödeneklerin de ayrıldığı, programa aldığı için kendisine teşekkür ediyorum. Bunları dönem dönem Malatya milletvekili arkadaşlarımız gündem dışı sözler alarak veya bütçedeki günü geldiği zaman çıkıp burada sizlerle paylaşıyoruz.

Yine, Ticaret ve Sanayi Bakanımızın destekleriyle İkinci Organize Sanayi Bölgemizin altyapısını hemen ihale ettik; Üçüncü Organize Sanayi Bölgemizin yapım aşaması, birinciyle birleştirilmesi bitmek üzere; Darende Organize Sanayi fevkalade önemli bir mesafe katetti ve yine Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin de yer tespit çalışmaları yapıldı.

Bütün bu çalışmalar yapılırken, Doğu ve Güneydoğu'nun bir parçası, bir ili olarak kalkınmayı hedeflemişken ve bu konuda da ciddi emek sarf ederken, özellikle gerek Kahramanmaraş'ın gerek Malatya'nın gerekse Urfa'nın bir tekstil şehri olduğunu unutmamak lazım. Bu dönemde de, dün, Kahramanmaraş milletvekili arkadaşlarımız, oda başkanlarımızla birlikte, Sayın Nazım Ekren Hocamızı ve Sanayi Bakanımızı da ziyaret ettik. Ciddi anlamda, bir dönemsel sıkıntı geçirmekteler. Öyle ümit ediyorum ki, yılbaşından sonra, bölgede yapacağımız toplantılarla birlikte, tekstildeki fabrikalarımızın bu sıkıntılarını da çözme imkânımız olacak.

Bir diğer konu, Sağlık Bakanımızın Malatya'ya gösterdiği ilgi ve alakadır. Bin yataklı bir hastanenin yapımıyla ilgili start verilmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Barajlarımızın yeteri kadar ödenekleri de ayrılmıştır. Bu konuda da Sevgili Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Özellikle kayısıyla ilgili problemlerimiz, Malatya'da yaptığımız toplantı neticesinde, Sayın Mehdi Eker Bakanımızla birlikte, gerek lisanslı depoculuk konusunda gerekse ihtisas borsacılığı konusunda fevkalade bir mesafe aldık, teknik çalışmaları belli bir düzeye getirdik.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Fındıklı, konuşmanızı tamamlayınız.

Buyurun.

M. MÜCAHİT FINDIKLI (Devamla) - Bakanlıkta bu konuyla ilgili toplantıları gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde, tüm Malatya Milletvekillerimizle birlikte bu toplantılarımızı nihai hâle getirip, bunu, "Türkiye'nin tarımsal ürünlerinin pazara sunulması" adı altında çözeceğiz diye ümit ediyor ve düşünüyoruz.

Bir iki cümle de, Nemrut'la ilgili bir iki kelime söylemek istiyorum. Nemrut, Adıyaman ile Malatya arasında bir problem kesinlikle değildir. İki il birbirinin kardeşidir. İki ilin milletvekilleri de birbirinin kardeşidir. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken şey, gündemimize almamız gereken şey, Nemrut'a gelen turist sayısını üçe, beşe katlayacak projeler üretmektir. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmaları, o milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yapacağımızı ümit ediyor, hepinize saygılar sunuyorum efendim. (AK Parti sıralarından alkışlar).."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız