SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Fevkalade Fedakarsınız!..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP'li belediye başkanları, meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticilerine Şelale Restaurantta iftar yemeği verdi. Hemşehrimiz olan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'in de konuk olduğu yemekte Akın, AKP'lilere "fedakarca hizmetlerinden" dolayı teşekkür ettikten sonra, belediye çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi..

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Ramazan ayı nedeniyle zaman zaman iftar çadırında, bazen de yardım paketlerini bizzat teslim ettiği ekonomik durumu iyi olmayan ailelerle birlikte iftarını açan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, AK Partililerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Akın, iftardan sonra Belediye hizmetleriyle ilgili partilileri bilgilendirdi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın iftar yemeğinden sonra yaptığı konuşmada, herkesin daha güzel, mutlu ve huzurlu günlere ulaştırmasını dileyerek “AK Partinin kuruluşundan beri sizler fevkalade büyük fedakârlıklar gösterdiniz. Gecenizi gündüzünüze katarak çalıştınız. Bir kısım insanımızın istirahat ettiği anlarda, sizler ibadet aşkıyla, Türkiye’nin kalkınması uğruna huzur ve rahatınızdan feragat ettiniz, fedakârlık ettiniz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Her alanda daha gelişmiş bir Malatya için çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, göreve geldiklerinden itibaren Malatya için yaptıkları yatırım ve hizmetler hakkında da bilgiler vererek, özetle şunları söyledi:

Akın “Doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Bu yıl Malatya’nın yüzde 45’ine doğalgaz verilmesi hedeflenmiş idi. Ancak gerek Belediyemiz ve gerekse PEGAZ Şirketinin yoğun çalışmaları sonucu şu an şehrimizin yüzde 65-70’i doğalgaz kullanabilir durumda ve şu anda Polis Okulu’nun karşısında Barguzu (Bostanbaşı) Beldesinde doğalgaz kullanılmaktadır.

Ve 10 Ekim 2006 tarihi itibariyle de Karakavak, Turgut Özal, Özalper, Şeyhbayram, Zaviye, cevatpaşa, Samanlı, Abdulgaffar, Aşağıbağlar, Aslanbey, Ataköy, Büyük Mustafapaşa, Çukurdere, Hacıabdi, İnönü, Küçük Mustafapaşa, Kavaklıbağ, Koyunoğlu, Niyazi, Nuriye, Şıkşık, Şifa, İsmetiye ve Hamidiye mahallelerimize kademeli olarak doğalgaz verilmeye başlanmıştır “ dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Sümerpark, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazileri ve Şeker Fabrikası arazilerini Malatya’ya kazandırarak büyük bir hizmet üretmiş olacakları inancını taşıdıklarını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi 11 Temmuz 2006 tarihinden itibaren Sümerpark’ta parkın inşa çalışmaları devam ediyor.

Şeker Fabrikası alanı Başbakanımızın imzasıyla Özelleştirme İdaresi tarafından Belediyemize devredildi.

Meyvecilik Enstitüsü arazisinin de yine belediyemize devri ile ilgili protokol, Tarım ve Köyişleri Bakanımız M. Mehdi Eker ve Belediyemizden de tarafımdan imzalandı. Böylece Malatya tarihinde bir ilk gerçekleşmiş olacak. Yaklaşık olarak 1500 dönümlük arsa, fevkalade kıymetli bir alan Malatya Belediyesinin ve Malatya Halkının hizmetinde olacak” dedi.

Akın, “Yağmur suyu Drenaj kanalları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 1924’ten bu yana yağmur suyu Drenaj kanalı ile ilgili çalışma yapılmamış. Yağmur yağdığında Beydağı’ndan gelen sular başta belediye önü olmak üzere hükümetin önünü göle çeviriyordu. Artık o göller oluşmuyor” dedi.

Özellikle Güney-Kuzey istikametinde olmak üzere, Malatya trafiğinin çözülmesi için Sıtmapınarı ve Emeksiz’de iki altgeçidi hizmete soktuklarını vurgulayan Başkan H.Cemal Akın, “Bayındırlık Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokolde Köprülü iki üst kavşağı inşallah 2007 yılı sonuna kadar bitirmeye çalışacağız.

Öte yandan Yeni Cami çevre düzenlemesi, Fuzuli Caddesi devamı ile birlikte düşünüldüğünde, bu proje bittiğinde Fuzuli Caddesi Çevre Yoluna kadar da düzenlenmiş olacak. Böylece çevre yolu ile bu alan yani şehrin çevre yolunun kuzeyinde kalan mahalleler şehir merkeziyle bütünleşmiş olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın vermiş olduğu iftar yemeğine Ak Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Adıyaman Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ile Malatya’nın AK Partili Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız