SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Feyyaz Erken Gitti, Kayıhan Geç Geldi..''

A- A+ PAYLAŞ

NTV televizyonunun futbol programı "90 Dakika"nın yorumcularından Hıncal Uluç, 15 Mayıs Pazartesi akşamı yayınlanan programda, Malatyaspor'un ligden düşmesini, "seyirci baskısıyla" Feyyaz Uçar'ın teknik direktörlük görevinden uzaklaştırılmasına, bu arada son 10 maç kala takımın başına getirilen Ümit Kayıhan'ın ise "çok geç" bulunmasına bağladı.

Uluç, Malatyaspor'un Uçar yönetiminde, Türkiye'nin en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri iken, iki kötü sonuç üzerine, seyirci baskısıyla Uçar'ın görevden uzaklaştırıldığını, bu nedenle ligden düşmesinde yönetimin sorumluluğunun büyük olduğunu savundu.

Uluç, Uçar'ın görevden uzaklaştırılmasından çok sonra takımın başına Ümit Kayıhan'ın getirildiğini, bunun da çok geç kalmış bir karar olduğunu, Malatyaspor'un UEFA'ya oynayabilecekken, küme düştüğünü öne sürdü. Uluç, 4. hafta sonunda görevine son verilen Feyyaz Uçar ile 24. haftada göreve getirilen Ümit Kayıhan'la ilgili yorum yaparken, 20 hafta takımın başında kalan ve Malatyaspor'un ligden düşmesinde en önemli sorumlulardan biri olduğu değerlendirilen Ziya Doğan'dan ise hiç bahsetmedi ve adeta "yok" saydı.

GARİP MANTIĞIN GARİP YORUMLARI..
Öte yandan, Malatyaspor'un Diyarbakırspor ve Samsunspor ile birlikte küme düşen 3. takım olduğunun anlaşılmasının ardından, bazı televizyon yorumcularının, geçen yıl Sakaryaspor'un ligden düşmesinden "sorumlu" tuttukları bu 3 takımın "ilahi adaletin tecellisiyle", bu yıl ligden düştükleri şeklinde "garip" yorum yaptılar. Bilindiği gibi geçen yıl Samsun'da oynanan maçta Samsunspor'la Diyarbakırspor berabere kalmışlar, Malatya'daki maçta Malatyaspor, Sakaryaspor'u 4-1 mağlup edince, Diyarbakırspor kurtulmuş, Sakarya küme düşmüştü. Aradan geçen 1 yıl sonra, bazı yorumcuların, Malatyaspor'un geçen sezon kendi sahasında Sakaryaspor'u 4-1 yenmesini, "Sakaryaspor'u küme düşürmek için" şeklinde yorumlarken, bu mantığı pek anlayan çıkmadı. O dönemde, Malatyaspor'un Sakaryaspor'a yenilmesi, o maçı tartışılır hale getirecekken, bazı yorumcuların, 1 yıl boyunca ve bu sezonun sonunda, "Malatyaspor Sakaryaspor'a niye yenilmedi? Şimdi oh olsun!.." dercesine, kendilerince bu sezonla "ilahi adalet" bağlantısı kurmaları da anlaşılamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız