SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fezleke Görüşülmesine Red

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:02
Fezleke Görüşülmesine Red
A- A+ PAYLAŞ

TBMM’de CHP grubunun 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili genel görüşme açılması talebi yapılan oylama sonucunda reddedildi. 

Fezlekelerle ilgili genel görüşme yapılması konusunda CHP’nin önerisi üzerinde yapılan görüşmelerin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, genel görüşme yapılıp yapılmaması konusunda açık oylama yaptı. Açık oylama esnasında CHP, MHP, BDP ve bağımsız milletvekilleri el kaldırırken, AK Parti sıralarına dönerek “Ahlak, vicdan, cesaret” diye tempo tuttular. Sadık Yakut, katip üyeler arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle oylama elektronik ortamda yapılmasını istedi. CHP ve MHP gruplarının yapılan oylamanın tekrarını istemesi üzerine açık oylama yeniden yapıldı. Katip üyeler yine anlaşamayınca yeniden elektronik oylama yapıldı. Oylama sonucu 158 “kabul” oyu 259 “RED” oyu çıktı. Sadık Yakut’un sonuçları açıklamasından sonra CHP’li milletvekilleri Genel Kurul Salonunda “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" diye slogan attı. İtirazda bulunan CHP ve MHP’li milletvekilleri Başkanlık Divanı önünde toplandı. Sadık Yakut birleşime 5 dakika ara verdi.

Oturumun yeniden açılmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Oylamayı yapamadınız, beceremediniz” diyerek Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’u eleştirdi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Yakut, “Birinci oylamada ‘kabul edenler' dedim, Sayın Işık’a sordum ‘sayamadım’ dedi. ‘Kabul etmeyenler’ demeden elektronik oylamaya geçtik. İkincide katip üyeler arasında anlaşmazlık olduğu için elektronik oylamaya geçtim. Hiçbir yanlışlık yok. Sadece ikincisinin okunmasında pusulaları okumamıştım, pusulalarla birlikte ‘kabul’ 158, ‘ret’ 259. Böylece kabul edilmediğini söyledim” ifadelerini kulandı.

Sadık Yakut, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin talebi üzerine usul tartışması başlattı. Usul tartışmasının tamamlanmasından sonra AK Parti grubunun önerisi üzerine Genel Kurul'un çalışmalarına 26 Mart’tan itibaren 10 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız