SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fidan Tohumları Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:56
Fidan Tohumları Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ÇEKÜD, Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana” kampanyası, ilk tohum dağıtımıyla başladı. 

Kampanyaya ilk destek veren Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle, minik ellere tohumlar emanet edildi. Kampanya çerçevesinde öğrencilere 400 tohum verilirken, minik eller bu tohumlara 5 ay baktıktan sonra, fidanların ekiminin yapılacağı kaydedildi.

Tohum dağıtım töreninde konuşan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Kayahan, gelecek nesillerin daha sağlıklı bir ortam ve çevrede yaşayabilmeleri için ormanların büyük önem taşıdığını belirterek, kampanya çerçevesinde öğrencilerin hem ağaç dikme bilgilerinin gelişeceğini hem de çevreye karşı duyarlı olacaklarını ifade etti.

Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Güller ise, “Fidanlar da sizler gibi her sene sınıf geçsin ve 8. sınıfa geldiğinizde fidanlarımız meyve versin. Okul olarak 8. sınıfta biz de meyve veriyoruz. Fen ve Anadolu liselerine meyve veriyoruz” diye konuştu.

Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, 2013 yılında Malatya’da 8 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerine işaret ederek, Türkiye ortalamasını yakalamak istediklerini vurguladı.

2012 yılında Malatya Orman İşletme Müdürlüğü olarak Malatya’ya 6 milyon fidan diktiklerini aktaran Karaca, “Müdürlüğümüzün ildeki orman varlığı ilin yüzde 15’ine tekabül etmektedir. Türkiye ortalaması ise yüzde 30 civarındadır. Önümüzdeki yıllarda yıllık orman alanlarımızı çoğaltarak, yüzde 30’luk Türkiye ortalamasına ulaşmış olacağız” dedi.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Malatya İl Temsilcisi Dr. Erol Karaaslan ise, son 30 yılda dünya ormanlarının yüzde 30’unun yok olduğuna dikkat çekti. Günlük tüketimlerle beraber orman dokusunun her geçen gün azaldığına değinen Karaaslan, dünyada her insanın bir yıldaki ağaç israfının 7 olduğunu, yaşanılabilir bir dünyanın devamı için dünyada yaşayan herkesin bir yılda 7 tane ağaç dikmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Karaaslan, gelecek nesillere orman mirası bırakmak için “Minik Ellerden Büyük İşler; Tohumdan Fidana” kampanyasını çok önemsediklerini söyleyerek, kampanyanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu öğrencilerine tohum ve tohumları ekecekleri toprak verildi. Malatya Orman İşletme Müdürlüğü’nden bir ekip de tohum ve toprak dağıtımında, tohumları nasıl ekecekleri ve nasıl bakım yapacakları konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız