SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fidan Yetiştiriciliği Kursu

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Malatya Valiliği koordinasyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yürütülecek olan "Fidan Yetiştiriciliği Kursu" projesi kabul edildi. 
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizin tarımsal yapısında meyvecilik önemli bir yere sahiptir. Malatya'da en çok yetiştirilen meyve türleri sırasıyla kayısı, elma, üzüm ve dut olup meyve ağacı sayısı 8 milyonun üzerindedir. İyi bir meyve yetiştiriciliği için iyi fidan gereklidir. İsmine doğru, virüsten ari, kaliteli fidanlarla tesis edilecek olan meyve bahçeleri karlı yetiştiricilik için ilk adımdır. Ülkemizde her yıl 38 milyon civarında meyve fidanı üretilmektedir. Bu miktarın 5 milyon kadarı kamu kurum ve kuruluşları, kalan 33 milyon fidan ise özel kişi ve kuruluşlar tarafından üretilmektedir. Ayrıca AB uyum yasaları çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sertifikalı fidan üretimini teşvik etmekte ve bu işle iştigal eden kişilere destek sağlamaktadır. Projemizin hedef grubu kırsal kesimde yaşayan vasıfsız ve işsiz olan genç ve yetişkinlerdir. Bu amaçla hedef gruptan 25 kişinin eğitiminin düşünüldüğü Fidan yetiştirme kursu ile Fidan yetiştiriciliği hakkında temel mesleki bilgileri edinmelerini sağlamak Bilimsel metotlara dayalı modern tekniklerle fidan üretimi yapmalarını sağlamak İlimizde ihtiyaç duyulan fidan yetiştiriciliği alanında nitelikli işgücü yetiştirmek, Orta ve uzun vadede İlimiz fidan ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak Hedef grubun sektörde istihdam edilmesini sağlamak amaçlarımız arasındadır" denildi. 
 
Eğitimin, müdürlüğün Milli Egemenlik Caddesi'ndeki binasında yapılacağı belirtilen açıklamada, "Başvuru sayısı 25 kişi ile sınırlı olup, 23 Ocak 2012 - 3 Şubat 2012 tarihleri arasında Gıda tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünde başvurular kabul edilecektir. 6 Şubat 2012-26 Mart 2012 tarihleri arasında da eğitim verilecektir" denildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız