SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fide Üretimi 250 Bin Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Meslek Yüksek Okulu'nda müdür Doç.Dr. Bayram Murat Asma'nın öncülüğüyle, ev hanımlarına yönelik olarak gerçekleştirilen Seracılık ve Süs Bitkileri Eğitimi tamamlandı ve 17 kursiyere sertifika verildi.

İnönü Üniversitesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Üniversitemiz Battalgazi Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen Ev Hanımlarına Yönelik Seracılık ve Süs Bitkileri Eğitimi tamamlandı.

DPT tarafından finanse edilen kısa adı SODES olan “Sosyal Destek Programı” kapsamında 17 ev hanımına yönelik 40 iş günü süren eğitim projesi sona erdi. Daha önce seracılık ve süs bitkileri konusunda hiçbir eğitim almamış kursiyerlere önce teorik sonra pratik bilgiler verildi.

Üniversitemiz Tacan Kampüsü Battalgazi Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen bir törenle eğitimleri tamamlanan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törende konuşma yapan Battalgazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma şunları söyledi: “Battalgazi Meslek Yüksekokulu olarak bugün yaklaşık 1 dekar örtü altı bitki üretim alanına sahibiz. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazanan ve birkaç gün önce anlaşmasını imzaladığımız “Örtü altı kayısı serası projesi” ile birlikte bitki üretim seralarımızın toplam alanı 2 dekara yaklaşacaktır. Bugün yılda yaklaşık 50 bin mevsimlik süs bitkisi fidesi üretiyoruz. Önümüzdeki yıllarda fide üretimini 250 bin âdete çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen yıl katıldığımız Malatya Tarım Fuarına bu yılda katlım sağlanarak öğrencilerimiz ve kursiyerlerimizin ürettikleri süs bitkileri sergilenecek ve satışı yapılacaktır. 2009 yılının Eylül ayında kurduğumuz “Döner sermaye işletmemiz” Yüksek Okulumuzun küçük ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelmiştir.

Yaklaşık bir ay önce üniversitemizin her fakültesinde “Battalgazi Meslek Yüksekokulu Günleri” düzenleyerek öğrencilerimiz tarafından üretilen çiçekler yine öğrencilerimiz tarafından tanıtımı ve sembolik ücretlerle satışı yapılmıştır. Yaklaşık 20 meyve türünden oluşan “Meyve koleksiyon bahçesinde” ilk hasadı geçen yıl yapmıştık, meyve üretimimiz artarak devam edecektir. Çok yakında kuracağımız meyve serasında önümüzdeki yıllarda Mayıs ayının ilk haftası kayısı ve kiraz hasadı yapmayı planlıyoruz.

Battalgazi Meslek Yüksekokulu olarak yürüttüğümüz birçok projeye destek veren Sayın Valimize, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cemil Çelik’e, Battalgazi Kaymakamı Sayın Abdulmutalip Aksoy’a ve Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a ve emeği geçen herkese, öğrencilerimize, çalışanlarımıza, kursiyerlerimize Yüksekokul müdürü olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız