SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FIFA Elazığspor'un 12 Puanını Sildirdi

0
Güncellendi - 2016-10-27 23:54:40
FIFA Elazığspor'un 12 Puanını Sildirdi
A- A+ PAYLAŞ

FIFA, zamanında yapılmayan ödemeler nedeniyle TFF 1. Lig’de 5 kulübe puan silme cezası verdi. TFF puan silme cezalarını uygularken, puan tablosuna da yansıdı.

Elazığspor -2 puana düştü 

FIFA TFF 1.Lig ekiplerinden Elazığspor'un 12 puanını sildi. Cezadan önce 10 puanı bulunan Elazığspor -2 puana inerek son sırada yer aldı.

Zamanında yapılmayan ödemeler nedeniyle FIFA''lık olan Elazığspor'da büyük bir şok yaşandı.

FIFA TFF 1. Lig ekibi Elazığspor'a 12 puan silme cezası verdi. Uzun süredir bordo beyazlı kulübü takipte olan FIFA'nın verdiği bu cezanın gerekçeleri ise 2 yıl önce Serdar Gürler'in Trabzonspor'a satılmasının ardından Fransız ekibi Sochaux'a ödenmesi gereken yetiştirme bedelinin yatırılmaması ve ayrıca Fabio Bilica'nın alacaklarının zamanında ödenmemesi olarak gösterildi.

TFF 1. Lig'de 8. hafta sonunda 10 puanla 11.sırada yer alan Elazığspor puanın silinmesinin ardından -2 puanla son sırada yer aldı.

Ayrıca Adana Demirspor, Denizlispor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu'nun da 3 puanlarının silinmesine karar verdi.

Bu cezalardan sonra TFF 1. Lig'deki son puan durumu şöyle:

puancetveli

PFDK, Eskişehirspor'a ceza yağdırdı

Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Eskişehirspor'u Göztepe maçında 3-0 hükmen mağlup sayıp, 3 puan silme cezası verdi.

PFDK, Eskişehirspor'u Göztepe maçında 3-0 hükmen mağlup saydı. Kurul ayrıca Eskişehirspor'a 3 puan silme cezası verdi. Başkan Halil Ünal'a 42 gün hak mahrumiyeti, teknik direktör Alpay Özalan'a ise 2 maç ceza verildi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, 23.10.2016 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş. - ESKİŞEHİRSPOR TFF 1. Lig müsabakasında, başlamış müsabakanın terk edilmesi nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatının 24/1-a maddesi uyarınca (3-0 )HÜKMEN MAĞLUP SAYILMASINA VE GALİBİYET HALİNDE VERİLEN PUAN KADAR (3) PUAN SİLİNMESİNE, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübü sporcusu BRUNO FERREIRA MOMBRA ROSA'nın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 6.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübü teknik sorumlusu FEHMİ ALPAY ÖZALAN'ın, takımın sahadan çekilmesi suretiyle sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübü kaleci antrenörü MEHMET TEZCAN'ın, takımın sahadan çekilmesi suretiyle sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübü başkanı HALİL ÜNAL'ın, takımın sahadan çekilmesi suretiyle sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 42 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu) ile karar verilmiştir."

Eskişehirspor'a verilen 3 puan silme cezası, Tahkim Kurulu'na itiraz yolu açık olması ve henüz kesinleşmemesi nedeniyle, TFF'nin resmi internet sitesinde yayınlanan puan cetveline işlenmedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- cumhuriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • caner (7 yıl önce)
    Basının ve taraftarın gazına gelmeden, sağlam ve akıllı adımlarla yürüyen bir başkanımız olduğu için şükürler olsun. Yeni güçlü kadro ile başlanan bu sezona bile ..önümüzdeki 2 yıl içinde süper lige yükselme hedefi.. parolasıyla başlama cesareti olan büyük ADİL BAŞKAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Elazığ'a lisans veren federasyon sahte evrak ile işlem yapmıştır. Bu konuda Elazığ'ın federasyondan lisans konusunda da bir ceza alması lazım. Ceza alan takımların bu konuda çalışma yapması lazım. Fifanın ceza verdiği takıma federasyon nasıl lisans veriyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (7 yıl önce)
    Evde oturarak maçı tvden seyredip, Malatyadan aralıksız galibiyet, her sene şampiyonluk bekleyen, klavyeden gürleyen büyük taraftara duyurulur. Takımı yıldızlarla dolduracam, takımı hemen şampiyon yapacağım diyen adam anadolu kulüplerinde şovunu yapar takımı batırır gider. Ama biz şovmenligi seviyoruz o başka...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Adana demirspor, Mersin, Denizli ve Manisa' ya verilen cezalar Federasyon lisans kurulu tarafından verildi. Ulusal lisans alamadıkları için. Elazığ 'a verilen ceza ise FİFA tarafından borç nedeniyle verildi. Bütün haber siteleri aynı mecradan haberi yanlış aldıklarından dolayı yanlış haber yapılıyor. Lütfen haberin doğrusunu verelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Emrah Idaçlı (7 yıl önce)
    Malesef kulüplerin yanlış yönetilmesi, sabit gelirlerinin olmamasindan dolayı bir üst liglerde dengesiz harcamaların sonucu takımlar yıllar sonra acısını çekiyor lar...
    0
    0
    Yanıtla