SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fikir Jimnastiği Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (TB) Koordinatörlüğünde kabul edilen Kayısı Kümeleme Vadisi Projesi, Vali Ulvi Saran'a anlatıldı.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiciyi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürü Murat Seki, ABİGEM Malatya Müdürü Murat Ocak, ABİGEM'in görünürlük faaliyetlerini raporlamak için Malatya'da bulunan İngiliz Uzman Daniel Samoilenko katıldı.

Ziyarette konuşan Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Kayısı Kümelenme Vadisi Projesi hakkında Vali'ye bilgi sundu. Özbey, "Malatya Ticaret Borsası olarak Kayısı Kümeleme Vadisi isimli proje hazırlatmıştık. Projemiz onaylandı. Bir milyon 819 bin Euro'luk Kayısı Kümeleme Vadisi isimli projemiz, 532 proje içerisinde, desteklenmesine karar verildi" ifadelerini kullandı.

Gürsel Özbey, sözü edilen projeye sağlanan hibe desteği konusunda da, "Yüzde 75'i Avrupa fonlarından, yüzde 25'i de ulusal bütçeden karşılanacak. Yüzde 100'ü hibedir" diye konuştu.

Özbey, "Malatya'da kayısı ihracatı yapan 94 ihracatçı bir araya gelerek, kümeleme, yani ortaklık kültürü kazandırılacak. Bu da kayısının pazarlanması ve üretici açısından büyük faydalar sağlayacak. Fikir jimnastiği yapılacak" dedi. Gürsel Özbey, Kayısı Kümeleme Vadisi isimli proje kapsamında yaş kayısı için soğuk hava deposunun da yapılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız