SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fiks Menü Adaylar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 8-9 Haziran tarihleri arasında açık kalacak olan KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı'nın açılışı için Malatya'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, açılış sonrası soruları yanıtlarken ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki bir başka toplantıda, günlük siyaset ile ilgili soruları yanıtladı.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ KİMSE KIRAMAZ.."
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, terördeki gelişmelere ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, terör konusunda askerlerin ve siyasetçilerin gerekeni yapacağını vurgulayarak, "Türkiye, gerek ekonomisi, gerek askeri ve siyasi gücüyle bölgesinde en güçlü devlettir. Türkiye, bölgede Avrupa dahil olmak üzere en büyük askeri güçtür. Türkiye'nin 1-2 bölücü teröriste, ülkeyi bıkacak hali yoktur. Bunun için askeriyle, siyasetçisiyle herkes, gerekeni yapacaktır. Bundan herkes emin olsun. Türkiye'nin gücünü kimse kıramaz" ifadelerini kullandı.

Seçim süreciyle ilgili olarak sorulan bir soruyu yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, seçim sürecinin normal şekilde devam ettiğini gözlemlediklerini aktararak şunları söyledi:

"Biz 5 senedir 'Aman siyaset birinci öncelik olmasın, ekonomi birinci öncelik olsun çünkü Türkiye'nin sorunları ancak ekonomik kalkınma ile çözülür' diyorduk. Fakat artık seçim tarihi ortaya çıktığına göre, artık siyasetin ön planda olması lazım. Siyasi çekişmeler ve farklı görüşlerden fazla etkilenmememiz azım. Bunlar işin doğal mecrası zaten. 22 Temmuz'da seçimler olacak. Türk halkı kendi iradesiyle kimi beğeniyorsa, kimde umut görüyorsa, kimin kendini zenginleştireceğine, kalkındıracağına inanıyorsa, ona oy verecektir."

"ANAYASA DEĞİŞMELİ.."
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yeni dönemde anayasanın değiştirilmesi gerektiğini savundu.

TOBB tarafından Malatya Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. 82 Anayasası artık bizi taşımıyor. İlk defa Türkiye'nin bir sivil anayasayı kendisinin yapıyor olması lazım. Yaptığımız düzenlemelerle zaten mevcut anayasanın yüzde 50'sini değiştirmişiz. Anayasanın sistematiği bozulmuş. Onun için yeni dönemde yeni meclisin anayasayı değiştirmesi lazım" dedi.

Seçim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini de savunan Hisarcıklıoğlu, milletvekili adaylarının fiks menü olarak seçmenin önüne getirildiğini iddia ederek, mevcut sistemin devam etmesi durumunda sıkıntıların yaşanmaya devam edeceğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, "Eğer demokrasiyi ön bahçemizde istiyorsak, arka bahçemizde de yaşayacağız. Mevlana ne diyor, 'Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol'. O zaman, arkamızda, önümüzde, sağımızda solumuzda demokrasiyi tam işletiyor olacağız. Onun için Siyasi Partiler ve Seçim Yasası önümüzdeki dönem mutlaka değiştirilmelidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız