SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fikstüre Hiç Bakmadım!."

A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatya Spor'da bir günlük bayram izninin ardından Tepecikspor maçının hazırlıklarına başladı. 
 
Spor Toto 2. Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Yeni Malatya Spor'da futbolculara verilen 1 günlük bayram izni bugün sona erdi. Yeni sezon hazırlıklarını Kızılcahamam kampından sonra Malatya'da sürdüren Yeni Malatya Spor'da futbolculara Ramazan Bayramı dolayısıyla verilen 1 günlük iznin ardından sarı siyahlı oyuncular Nurettin Soykan Tesisleri'nde yeniden toplanarak çalışmalara başladı. Bayramda memleketine giden futbolcuları tesislere dönüşte Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu ve takımın teknik sorumlusu Cafer Aydın karşıladı. 
 
Takımın son durumunu görmek isteyen Teknik heyet ve yönetim bu kapsamda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Adıyamanspor ile 4 Eylül Pazar Günü İnönü Stadı'nda bir hazırlık maçı organize etti. Pazar günü oynanacağı açıklanan hazırlık maçının başlama saati konusunda net bir açıklama yapılmazken, karşılaşmanın saat 19.00'da başlamasının planlandığı kaydedildi. 
 
Bu arada son günlerde camianın gündeminde olan tecrübeli ofansif orta saha oyuncusu Serdar Samatyalı'nın transfer dosyası da kapandı. Malatya'da seviliyor olması nedeniyle yönetimin gündemine aldığı yıldız oyuncunun transferine, takımın içindeki dengeleri gözeten teknik sorumlu Cafer Aydın'dan izin çıkmadı. Samatyalı'nın oynayacağı mevkii de alternatifli üç farklı oyuncunun olduğunu yönetime ileten Aydın kadroda şişkinlik istemediği için bu transfere onay vermedi. 
 
Yeni Malatya Spor' un sadece ön libero mevkiine bir takviye yaparak transferi kapatacağı belirtilirken, bu transferin ise birkaç gün içinde gerçekleşebileceği ifade edildi. 
 
Öte yandan teknik direktör Cafer Aydın, yeni sezon hazırlıkları ve takımda yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
Aydın, özlenen Yeni Malatya Spor'u herkesin göreceğini belirterek, "Bir günlük bayram izninin ardından çalışmalarımıza başladık. Ligin başlamasına 10 gün kaldı. Tepecikspor maçı hazırlıklarına başlayacağız. İnşallah 10 gün sonra özlenen Yeni Malatya Spor'u sahada göstereceğiz. Pazar günü 19.00'da Adıyamanspor ile Malatya İnönü Stadı'nda bir hazırlık maçı oynayacağız. Artık bu süreçte teknik taktik çalışmalar yapacağız. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Takım olarak fizik ve kondisyon anlamında en üst seviyeye çıktığımıza inanıyorum. Bundan sonraki bütün çalışma programımız teknik ve taktik ağırlıklı olacak. Adıyamanspor ile oynayacağımız hazırlık maçında da takımın son durumunu görme imkanımız olacak" dedi. 
 
Tecrübeli teknik adam, kadroda bir sıkıntılarının olmadığına dikkat çekerek, transfer konusunda şunları kaydetti: 
 
"Kadro konusunda bir sıkıntımız yok. Bir ön libero arayışımız var. Transferin son gününe kadar bir arayış içerisinde olacağız. Bize uygun, hedeflerimize uygun ve maddi açıdan kulübe yük olmayacak kaliteli bir oyuncu bulduğumuz takdirde almayı düşünüyoruz. Onun haricinde bütün eksik noktalarımızı tamamladık. Takım olarak en büyük avantajımızın geçen yılki iskelet kadroyu korumak olduğunu düşünüyorum. Genç ve yetenekli futbolcuları da bu sezon kadromuza kattık. Futbolcularımızın hedefleri var ve bu da bizi oldukça memnun ediyor. Çünkü hedefi olan oyuncularla hedefe koşmak daha basit ve rahat oluyor. Yeni Malatya Spor olarak sahada 90 dakika mücadele eden, maçın birinci dakikasından bitimine kadar galip gelmek isteyen ve mücadelesi, isteği en üst seviyede olan bir takım olduk. Biz futbol oynayarak, futbolun gereklerini yerine getireceğiz. Amacımız rakip taraftar ya da bizim taraftarımız olsun bizi izleyen herkesten alkış alacak bir futbol ortaya koymak istiyoruz. Bunu da oluşturduğumuza inanıyorum. İnşallah lig başladığı zaman bunu hem futbol kamuoyuna hem de Malatya'ya göstereceğiz. Şanlıurfaspor maçında şampiyonluğa oynayan bir ekip olduğumuzu göstereceğiz. Bu noktada taraftarımıza da büyük görevler düşüyor. Şanlıurfaspor maçında tribünler dolarsa seyircimizin de bizim yanımızda olduğunu görürüz. O zaman zorlukları birer birer rahatça aşarız." 
 
Yeni Malatya Spor'un transfer gündeminde yer alan Serdar Samatyalı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aydın, "Serdar Samatyalı iyi bir oyuncu. Malatya'da oynadığı dönemde o takım için önemli bir oyuncu olabilir. Ama şuandaki bizim takımımızda veya bizim oyun sistemimize, oyun mantalitemize uyan bir futbolcu değil. Yönetim almak istedi ama benim oyun sistemime uymadığı için istemedim. Ben sahada 90 dakika mücadele eden, pres yapan ve mücadelesi yüksek seviyede olan bir takım oluşturmak istiyorum. Serdar Samatyalı başka bir kulüpte iyi işler yapabilir. Ama benim kadromda zor. Bizim o bölgede çok oyuncumuz var. 5 oyuncunun olduğu bir bölgede şişkinlik oluşturmanın bir manası yok. Biz farklı bir takım oluşturduk. Malatya kamuoyu Serdar'ı sevebilir ben de severim. Ama benim oyun anlayışımda, takımın bütünlüğünde öyle bir oyuncuya yer yok" diye konuştu. 
 
Aydın, takım oldukları takdirde başarının geleceğine dikkat çekerek, "Biz takım olmak için çalıştık. Fert olarak iyi oyuncularınız olabilir ama takım olamadığınız sürece başarıyı yakalama şansınız yok. Bizim geçen sezon son 10 haftada takım olma adına güzel işler yaptığımız için başarı geldi. Eğer bu senede istediğimiz gibi takım olabilirsek, uyumlu bir şekilde iletişimi sağlar, dişlinin çarklarını uyumlu döndürebilirsek başarı gelir. Tabi bunun yanında herkesin bizim yanımızda olması gerekiyor. Biz
işimizi çok iyi yapıp, iyi bir takım olabiliriz ama bu işler bununla kalmıyor. Burada en büyük yükü çekecek olan taraftarlarımızdır. Taraftarlarımızı da bu anlamda uzun lig maratonunda yanımızda görmek istiyoruz. Stadı dolduracak taraftarlarımızla birlikte mutluluğumuzu ve hüznümüzü paylaşmak istiyoruz. Malatya kamuoyunun gurur duyacağı bir takım oluşturduğumuza inanıyorum. Stada geldikleri zaman bunu da görecekler. Mağlup dahi olsak sahadan bizi alkışlayarak gönderecekler. Çünkü sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Fikstüre hiç bakmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, "Fikstüre hiç bakmadım. Biz mücadelemizi yapalım. Ben onlara bakmıyorum. Ben takımımın ne yapabileceğine bakıyorum. Biz sahada futbolun gereklerini yapar, üst seviyede mücadele edersek zaten onun karşılığını alırız. Rakibin şöyle böyle olması, grubun zorlu olması hiç önemli değil. Önemli olan rakiplerin değil bizim ne yaptığımızdır. Biz zoru seviyoruz. Benim için hiçbir şeyde zor değil" şeklinde konuştu. 
 
Aydın, Ramazan bayramı dolayısıyla da bir mesaj vererek, "Malatya şehrinin ve spor camiasının bayramını kutlar, herkesin aileleriyle birlikte, sağlık ve mutluluk içerisinde nice bayramlar geçirmesini temenni ederim" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız