SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fileyi Onlar Kesti!

A- A+ PAYLAŞ

Yıldız Erkekler Basketbol Anadolu Şampiyonası müsabakaları sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda 8 Nisan 2009 tarihinde 4’erden 2 ayrı grupta 8 takımın mücadelesiyle başlayan şampiyonada, turnuvanın iki güçlü takımı Adana Çukobirlik B Grubu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi ise A Grubu’nda rakiplerini geride bırakarak birincilik elde ettiler ve finalde karşı karşıya geldi.

Müsabakaya hızlı başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk periyodu 21-16 önde tamamladı. Maçın ikinci periyodun da toparlanan Adana Çukobirlik, ilk yarıyı 34-33 önde kapattı. Adana Çukobirlik 3. periyoda hızlı başladı. Art arda bulduğu sayılarla rakibini oyundan düşüren Adana Çukobirlik, farkı 15 sayıya kadar çıkardı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin farkı kapatan 3'lük basketleri sonrası Adana Çukobirlik 53-48 periyodu önde tamamladı. Maçın son periyodu ise kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı basketlerin atıldığı mücadeleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi, Adana Çukurbirlik’i 73-70 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuva Şampiyonu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve turnuva ikincisi Adana Çukobirlik, Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda mücadele etme hakkını kazandılar. Şampiyon olan Antalya Büyükşehir Belediyerspor'a kupasını Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı verdi.

Büyük sevinç yaşayan Antalyalı sporcular, hatıra olarak potanın filesini kesip aldılar.

Öte yandan, turnuvanın en değerli oyuncusu Antalya Büyükşehir Belediyespor'dan Doğancan Gözlü olurken, turnuvanın sayı kralı Adana Çukobirlik'ten Bertuğ Tatlıtuğ, en iyi forvet Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Emirhan Yaz ve en iyi gard Ordu'dan Gürkan Gürkaya oldu.

Bu arada Türkiye Şampiyonasının ise 16-31 Mayıs 2009 tarihlerinde Manisa’da yapılacağı bildirildi.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız