SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Filistin İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki camilerde Filistin için 330 bin TL toplandığı bildirildi.

Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, 9 Ocak günü Cuma namazından sonra tüm camilerde Filistin halkı için para toplandığını hatırlatarak, "Malatya merkezden 230 bin TL ve ilçelerden de 100 bin TL olmak üzere 330 bin TL'ye yakın para toplandı" diyerek, "Malatya halkına duyarlılıklarından dolayı müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ KADINLAR DA..
AKP Malatya Kadın Kolları da, Filistin'e yardım için aşure dağıtıp para topladı.

AKP Malatya il binasında düzenlenen aşure programında aşure dağıtıldı ve Filistin'e yardım için para toplandı. İsrail zulmünü gösteren sinevizyon gösterisinde özellikle kadınlar gözyaşlarını tutamadı.

Program sonunda konuşan Kolları Başkanı Emine Akkurt, İsrail zulmünden söz ederek, "AK Parti Malatya Kadın Kolları olarak zulüm gören Filistinlilerin yaralarına bir parça da merhem olmak için Muharrem Ayı nedeniyle aşure ikram edip, Filistin'e yardım toplamayı amaçladık" dedi.

FİLİSTİN'LE DAYANIŞMA..
Öte yandan Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından "Filistin Dayanışma Programı" düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programda ilk olarak, Malatya İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Bayram Batar, Gazze'de hayatlarını kaybedenler için "Kuran-ı Kerim" okudu. Daha sonra Yerel Gündem 21 Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Bahri Çavuşoğlu konuşma yaparak, Gazze'ye 20 gündür bomba yağdığını, Müslümanların göz yaşı döktüğünü, bu duruma halkın seyirci kalmadığını belirtti. Çavuşoğlu, Battalgazi'nin torunu Malatyalıların diline tercüman olmak ve Filistin dahil tüm dünyada mazlumların yanında olduklarını belirtmek amacıyla bu gecenin düzenlendiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Araştırmacı Yazar Adil Akkoyunlu ise, İsraillilerin kinlerinin sadece Filistin'e yönelik olmadığını kendi ırklarının haricinde kimseye insan gözüyle bakmadıklarını belirterek, İsrail'in mallarının satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak, alınan her malın Filistin halkına atılan bir kurşun olduğunu ifade etti.

Şairlerin okuduğu şiirler ve dualar salonda duygu dolu anlar yaşatırken, gecede sık sık Filistin lehine sloganlar, tekbirler ve İsrail'i lanetleyen sloganlar atıldı. Filistin'le ilgili slayt gösterilerinin de yer aldığı gecede müzisyen Yakup Fırat söylediği Barış Gülleri ve Barış Marşı isimli ezgileriyle salonda duygulu anlar yaşattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız