SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Filistin Ulusal Birlik Hükümetini Kurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:07:54
Filistin Ulusal Birlik Hükümetini Kurdu
A- A+ PAYLAŞ

Filistin'de Hamas ve El Fetih örgütlerinin anlaşması sonrasında ulusal birlik hükümeti kuruldu.

Hamas ve El Fetih arasında varılan milli mutakabakat çerçevesinde kurulan "ulusal birlik hükümeti"nin bakanları Ramallah'ta, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın önünde yemin etti.

Hamas'ın El Fetih ile uzlaşmasının ardından Başbakan Rami Elhamdulillah başkanlığındaki yeni kabine teknokratlardan oluşuyor.

İSRAİL'DEN YAPTIRIM KARARI 

İsrail ise, dünkü bakanlar kurulu toplantısında Filistin yönetiminin Hamas'la kuracağı uzlaşı hükümetine karşı bazı kararlar aldı.

İsrail, uzlaşı hükümeti kurulması durumunda Filistin-İsrail barış müzakerelerine son vereceğini, İsrail'in gümrük vergilerinden elde ettiği kazançtan aylık olarak Filistin yönetimine aktarılan 100-115 milyon doların durdurulacağı ve uzlaşı hükümetinde yer alan Hamaslı 3 bakanın Ramallah'a geçişlerine izin verilmeyeceği belirtildi.

Hamas ve Fetih arasında uzun süren ayrılık döneminin ardından 23 Nisan'da milli mutabakata varılmış, ulusal birlik hükümeti kurulması için bir süre önce görüşmelere başlanmıştı. Ulusal birlik hükümeti ilanının, bazı konulardaki anlaşmazlık nedeniyle ertelendiği duyurulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız