SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Filistin'den Dereceyle Döndüler

0
Güncellendi - 2016-07-25 22:52:04
Filistin'den Dereceyle Döndüler
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı tekvandocular Emre Arı ile Ali Menekşe, Filistin Açık Tekvando Turnuvası’ndan dereceyle dönerek, 2020 Olimpiyatları için avantaj elde etti.

Filistin Açık Tekvando Turnuvası, 20 ülkenin sporcularının katılımıyla Filistin’in Ramallah kentinde yapıldı. 131 sporcu, yönetici ve hakemin katıldığı turnuvada, Emre Arı kilosunda birinci, Ali Menekşe ise kilosunda ikinci oldu. Sporcular için elde ettikleri dereceler, 2020 Olimpiyatları için büyük önem taşıyor. Filistin Açık Tekvando Turnuvası'nda, Avrupa ve dünya şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği bulunan milli sporcu Bahri Tanrıkulu da gözetmen olarak yer aldı.

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Cibril Racub, İsrail'in, Filistin Açık Tekvando Turnuvası'nı engellemeye çalışması karşısında Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) gerekeni yapması konusunda çağrıda bulunmuştu.

Ramallah'taki Birzeit Üniversitesinde düzenlenen turnuvada konuşan Racub, İsrail yönetiminin, bazı sporcuların Filistin'e girişine izin vermediğini ve turnuvaya engel olmaya çalıştığını ifade ederek, "WTF ve IOC'yi bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. İsrail'in Gazze'den 29, diğer ülkelerden ise 41 sporcuya vize konusunda engelleyici uygulamalarına rağmen toplam 131 sporcu, yönetici ve hakem turnuvaya katıldı. Bu katılım, İsrail işgaline karşı bir mesajdır” ifadelerini kullandı.

Filistin Tekvando Federasyonu Başkanı Ömer Kebeha, İsrail yönetiminin Nijerya ve Kırgızistan heyetleri ile Ürdünlü bazı sporculara vize vermediğini, Gazze'den gelen 35 sporcu ile yöneticinin Batı Şeria'ya girmesini engellediğini, Fas heyetini ise 48 saat beklettikten sonra ülkeye girmesine izin verdiğini ifade etmişti.

Yeni Malatya Gazetesi

tek1

tek

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız