SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Filistin'e İlaç Yardımı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nce, İsrail saldırısı ve ambargosu nedeniyle zor günler geçiren Filistin halkına iletilmek üzere ilaç yardımı yapıldığı açıklandı.

Malatya Belediyesi'nden ilaç yardımına ilişkin şu bülten yayınlandı:

"İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılar ve uyguladığı ambargoyla zor günler geçiren Filistin Halkına yönelik düzenlenen kampanyalara Malatya Belediyesi Sağlık Sosyal İşleri Müdürlüğü de ilaç yardımıyla destek verdi.

9 Ocak Cuma günü Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde ilaçların Eczacılar Odasına gönderilmesi sırasında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Filistin’in Gazze kentinde bir insanlık dramı yaşandığını, bütün Dünyanın gözü önünde masum insanların, kadınların ve bebeklerin katledildiğini söyledi.

Malatya Belediyesi olarak ilaç kampanyası düzenlediklerini belirten Başkan Yardımcısı Kesriklioğlu, “Yaklaşık 50 bin TL değerinde 45 koli ilaç toplandı. Filistinli kardeşlerimizin kullanacağı bu ilaçları Malatya Eczacılar Odasına teslim edeceğiz. İlaçlarımız Gazze Halkının en çok ihtiyaç duyduğu ilaçlardan oluşmakta. İnanıyorum ki yaralılara bir nebzede olsa bu ilaçlar faydalı olur. Bu vesileyle saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Malatya Belediyesi, daha önce de yaşanan doğal afetler nedeniyle Pakistan ve Endonezya halkına içerisinde ilaç, tıbbi malzeme, oksijen tüpü ve serum bulunan yardım kolilerini göndermişti."

İNSANİ YARDIM KAMPANYASI..
Öte yandan, Filistine İnsani Yardım Kampanyası düzenlendiği belirtilirken, Vali Halil İbrahim Daşöz imzasıyla, kampanya hakkında şu bilgi verildi:

"7 Ocak 2009 tarih ve 27103 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlığın 2009/1 genelgesi ile dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere Filistin İnsani Yardım Kampanyası başlatılmış olup, Filistin İnsani Yardım Merkezi hesap numaraları aşağıya çıkarılmıştır.

Kamu kurum ve kuruluş amirleri ile sivil toplum kuruluşu başkanlarının yardım kampanyasına gerekli hassasiyeti göstermeleri ve bizzat takip etmelerini toplanan yardımların belirtilen hesap numaralarına aktarılarak yapılan yardımlara ilişkin banka dekontlarının 20 Ocak 2009 tarihine kadar Valiliğimiz İl Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilmesini rica ederim.

FİLİSTİN İNSANİ YARDIMI MERKEZİ HESAP NUMARALARI
T.C.ZİRAAT BANKASI AŞAĞIAYRANCI ŞUBESİ
HESAP NO: 555 555 55 ANA HESAP
- 5001 TL
- 5002 DOLAR
- 5003 EURO
T.HALK BANKASI BAKANLIKLAR ŞUBESİ
HESAP NO: 05000.005 TL
5300003 DOLAR
2 P 000023 EURO
VAKIFLAR BANKASI FİNANS MARKET ŞUBESİ
HESAP NO: 205 55 55 TL
405 66 66 DOLAR
405 77 77 EURO"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız