SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film de Çevirmişlermiş!

A- A+ PAYLAŞ

İnternet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgilerini kullanıp 3 milyon YTL'lik vurgun yaptıkları öne sürülen şebekenin mensuplarının, "Yol" adlı kısa metrajlı bir film yaptıkları da belirtildi. Operasyon Malatya'da gerçekleştirilmesine rağmen, birçok ayrıntı, Hürriyet Gazetesi'nde İstanbul mahreçli olarak yayınlanan haberde yeraldı. Ayrıca, Malatya'da bazı evlerde, caddelerde çekilen "kısa metrajlı" film, Cuma akşamı bazı televizyonların ana haber bültenlerinde de "özetle" ayınlandı. Filmin jeneriğinde bir teşekkürün de "nedense" Malatya Belediyesi'ne yapıldığı görülüyor.

HÜRRİYET'İN HABERİ..
Hürriyet'te, "Dolandırıcılar kısa film çekti" başlığıyla yayınlanan ve filmden olduğu ifade edilen bir fotoğrafın da (yandaki)yeraldığı haber şöyle:

"..Malatya’da, internet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgilerini kullanarak 3 milyon YTL’lik vurgun yaptıkları öne sürülen 9 kişi, Money Game (Para oyunu) adıyla düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu, zanlıların Malatya’da olduğu belirlendi. Farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 8 kişi gözaltına alınırken evlerindeki bilgisayarlara da el kondu. Liderliğini 21 yaşındaki Ufuk Utku U.’nun yaptığı çetenin bilgisayarlarında, çektikleri kısa metrajlı bir film ve paraların içinde yatarken fotoğrafları da bulundu. "The Way" (Yol) isimli filmde başrolü çete lideri Ufuk Utku U. oynuyor. Diğer şebeke üyeleri de filmde rol alıyor. Filmde, parasız bir kişinin yaşadığı bunalım, uyuşturucu, kadın satıcılığı konuları işleniyor. Çete lideri U. filmde bazen küvet içinde intihar ederken ya da araç içinde kadın pazarlığı yaparken de görülüyor."

POLİSİN AÇIKLAMASI..
Malatya'daki operasyonla ilgili olarak, çetenin elebaşı olduğu öne sürülen 23 yaşındaki U.U.U. ile olaya karıştıkları iddia edilen babası 54 yaşındaki C.U., ayrıca 21 yaşındaki M.T., 31 yaşındaki H.T., 28 yaşındaki H.T. ve 25 yaşındaki M.T. adlı şahıslar tutuklanmışlardı. Paraların üstünde ve kucağında paralarla fotoğraflar çektiren zanlının da 21 yaşındaki M.T. olduğu belirlenmişti.

Polis Vukuat Raporu'nda da bu olay şöyle yeralmıştı:

"23.08.2006 günü müşteki Gürsel KORAN, İstanbul C.Başsavcılığına yaptığı müracaatta, kendisinin bilgi ve rızası dışında 22.07.2006-08.08.2006 tarihleri arasında adına düzenlenmiş olan Yapı Kredi Bankasına ait kredi kartı hesabından internet yoluyla 1.400 ABD Doları harcama yapıldığını beyan ederek şikayette bulunması üzerine, İstanbul C.Başsavcılığının 2006/35594 sayılı talimat yazısı doğrultusunda E.G.M. Asayiş Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle birlikte olayla ilgili çalışmalara başlanılmış, yapılan çalışmalar sonucu açık kimlikleri yazılı şüphelilerin, ilimiz Saray Mah. Ömer Efendi Sk... sayılı yerde bulunan internet cafe, Saray Mah. Ömer Efendi Sk...bulunan internet cafe ve İnönü Mah... sayılı adresteki şüpheliler U. U. U., A. U ve C. U.’nun ikamet etmiş olduğu ikametti kullanarak internet yoluyla müştekileri ve mağdurları zarara uğrattıkları tespit edilmiş, şahısların yakalanması ve suçta kullanılan malzemelerin elde edilmesi için ekiplerimizce adli mercilerden gerekli arama izni alınarak, İnönü Mah. .. sayılı adrese gidildiğinde, burada ikamet eden şüphelilerin İnönü Mah. Cami Sk... sayılı adrese taşındıkları anlaşılması üzerine ekiplerimiz belirtilen adrese intikal etmiş, yapılan aramalarda suça delil olabileceği düşünülen çok miktarda bilgisayar malzemesi, kargo irsaliyeleri ile Garanti Bankasına ait 2 adet 6685220 hesap nolu, 3 adet 6686675 hesap nolu banka cüzdanı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kamera elde edilerek zapt edilmiş, şüpheliler M. T. ve M. T.’nin ikamet etmiş olduğu Mehmet Buyruk Cad...sayılı yerde yapılan aramalarda ise yine çok miktarda bilgisayar malzemesi, çeşitli firmalara ait satış katalogları ve fiyat listesi ile 1 adet 7.65 mm. çaplı üzerinde Nd-74 AT-3057 yazılı ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör elde edilerek zapt edilmiş, ekiplerimizce yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen ve haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte 31.10.2006 günü adli mercilere sevk edilen şüphelilerden İ. Y. ve A. U. serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise tevkif edilmişlerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız