SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivali Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:34:26
Film Festivali Başladı
A- A+ PAYLAŞ

4. Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda düzenlenen açılış gecesi ve onur ödülü töreni ile başladı. 

Oyuncular Ayşe Tolga ve Serhat Kılıç’ın sunduğu gece festivalde yarışacak kısa, ulusal ve uluslararası uzun metraj filmlerin tanıtılmasıyla başladı. 

Yarışma filmlerinin tanıtılmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Vali Vasip Şahin birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından "Şikayetim Var Hakim Bey" şarkısıyla tanınan Malatyalı sanatçı Mehmet Erdem mini bir konser verdi. 

Konserin ardından 4.MUFF Onur Ödülleri törenine geçildi. 

4. MUFF ödülleri Filistinli Yönetmen Raşid Maşravi, Hırvat Oyuncu Rade Serbedzija, Filiz Akın, Murat Soydan, Eşref Kolçak ve Muhterem Nur’a verildi. 

Ustalara Saygı Ödülü ise Malatyalı merhum sanatçı Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal’a verildi. 

Onur Ödülü Verilen 2 Sanatçı Malatya’ya Gelmedi 

4. MUFF Onur Ödülü’ne layık görülen Murat Soydan ve Muhterem Nur ödül törenine gelmedi. Bu ödüller İstanbul’a gönderilecek. 

4. Uluslararası Malatya Film Festivali Mehmet Erdem’in şarkıları ve toplu fotoğraf çekimi ile sonaerdi. 

BASIN MENSUPLARINA ENGELLEME

Bu arada törenin yapıldığı salonda ‘güvenliği sağladığı’ belirtilen Pars Özel Güvenlik firmasının elemanları salonda bulunan bazı gazetecilerin görevlerini yapmasına yönelik engelleme girişiminde bulundu. Malatya Valisi Vasip Şahin’in verdiğini iddia ettikleri talimatla hareket ettiklerini söyleyen Pars Özel Güvenlik firmasının elemanlarının bu tavrı gazeteciler tarafından dikkate alınmadı ve çalışmalarına devam etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız