SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivali Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:06
Film Festivali Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya 4. Uluslararası Film Festivali 15 Kasım Cuma akşamı başlayacak.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından ve Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü’nün Ana Sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, 15 Kasım Cuma akşamı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Festival Açılış Töreni ile ‘Merhaba’ diyecek.

Festivalin ilk konukları 14 Kasım Perşembe günü Malatya’ya gelecek olan Türk Sinemasının “Avrupai yüzü” Filiz Akın, Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi, Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Üyelerinden Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Settar Tanrıöğen, Yazar Canan Tan; Uluslararası Uzun Film Yarışması Jüri Üyelerinden Oyuncu ve Senarist Jim Stark, Amerikalı Yönetmen Rande Haines, Lübnanlı Yapımcı, Lübnan Metropolis Sanat Sinemasının Kurucusu ve Yöneticisi Hania Mroue olacak.

15 Kasım Cuma günü saat 20.30’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Festival Açılış Töreni’yle tam bir hafta sürecek sinema şöleni başlayacak. Onur Ödüllerinin de sahiplerine takdim edileceği törenin sunuculuğunu Serhat Mustafa Kılıç ve Ayşe Tolga üstlenirken başarılı sanatçı Mehmet Erdem de şarkılarıyla izleyicilere keyifli dakikalar yaşatacak.

Ekli Etkinlikler ve Gösterim Çizelgesinde de görüleceği üzere bir hafta sürecek festival kapsamında 140’a yakın film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler yapılacak. Film seçkilerinin yanı sıra gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, sergiler ve söyleşilerle Malatyalılar ve sinemaseverler bir kez daha festivalin keyfini sürecek.

21 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek Festival Ödül Töreni ile son bulacak festivalin açılış ve kapanış geceleri festivalin ana medya sponsoru olan A Haber’de canlı olarak yayınlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız