SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivali İşi İyice Karıştı.. Şimdi de İhale Açtılar!

0
Güncellendi - 2019-10-05 23:35:30
Film Festivali İşi İyice Karıştı.. Şimdi de İhale Açtılar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 9.’su düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali’ni organize edecek kişileri belirledikten sonra “Film festivali organizasyonu hizmet alım” ihalesine çıktı.

İhale ilanına göre, festivalin yönetimi için “9. Malatya Uluslararası Film Festivali Organizasyon Hizmet Alımı” başlıklı bir hizmet alım ihalesi düzenlendi.

İhalenin 4734 Sayılı İhale Kanunu’nun 19. Maddesine göre, bütün isteklilerin teklif verebildiği açık ihale usulü ile düzenleneceği belirtildi. İhalenin 23 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 10.30’da Malatya Büyükşehir Belediyesi binasında yapılacağı açıklandı.

Eylül ayı başında işi kime verildiği sosyal medya hesaplarında açıklanmıştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Film Festivali organizasyonunun kim veya kimler tarafından yapılacağı, bugüne değin resmi olarak açıklanmazken, işin kime veya kimlere verildiği festivalin resmi sosyal medya hesaplarında, 5 Eylül’de yayınlanan mesajlarda, film festivali organizasyonunun Haydar Işık tarafından yönetileceği açıklanmıştı. Bir süre sonra ise, festivalin resmi web sitesinde ve bir yazılı açıklamada festivalin kim / kimler tarafından organize edildiği ilan edilmişti. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Çanakkale Savaşı Zaferini karıştıran bir takım kişilerce yönetileceği açıklanan festival için günler sonra yapılacak ihale “Tarafların kamuoyuna açıklamalarına bakılırsa film festivalinin yapanı belli. Bu neyin ihalesi?” dedirtti.

Daha ilginç olan ise, ihale yapılarak organizasyonu üstlenecek şirketin yapacağı en önemli iş başlıklarından biri olan ‘yarışmacı filmlerin başvurularının başlatılması ve sonuçlandırması’ işinin, Haydar Işık’ın yönetmen olduğu gün başlatılmış olması.

Yola çıktığı ilk günden itibaren, bütçe oluşturma, finansal kaynak sağlama, harcamalar ve genel olarak bütçe yönetiminin kapalı kapılar ardında yürütülmesi, şeffaf olmayan mali yönetimde ısrar edilmesi, organizasyon ihalelerinin oldu-bittiye getirilmesi ya da ihale yapılmaksızın yasa dışı yollarla organizasyonun doğrudan bir kişi ya da gruba teslim edilmesi, organizasyonun içerikle çelişkili biçimde çok yüksek maliyetlerle sürdürülmesinin yanı sıra, şehirle aidiyet ilişkisi kuramaması gibi konularda istikrarlı sorunlara sahip olan Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF), bu yıl bir de sessiz- sedasız yönetmeni belirlendikten sonra ihale edilmesi gibi bir yeni soruna daha sahip oldu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • batalgazi44 (4 yıl önce)
    selahattin başkan yazık ediyorsun, film festivalini kayısı festivali ile birleştir, iki masrafı teke düşür. üstelik kasımda festival mi olur? gelen misafirler kışın malatya'nın güzelliklerini göremeden gidiyor. böylece ne kayısının ne de malatya'nın tanıtımı maalesef yapılamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • gereksiz (4 yıl önce)
    vergilerimle yapılıyor hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Her şey ihale ile yapılıyor. Belediye kültür müdürlüğünde bu işi organize edecek kapasitede kimse yok mudur? Belediye ve il kültür müdürlüğünde çalışanların görevi ihale yapmakmıdır? Malatya ya tanımayan bir şirketin aldığı film festivali ihalesinden bu şehre ne hayır gelir. Yoksa bu iş te rant için mi yapılmaktadır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Neden bu kadar zorluyorlar bu mevzuyu? Abi beceremiyorsunuz bu isler size gelmez sizin yiyeceginiz lokma degil. Bu paralarla asfalt yapin sonra iş makinalari ve bir iki mubtari yaniniza alip hava atin. Ha hava atarken mihtarlar el pence böyükşeher baskanida 10 parmagiyla o klasik harekleri yapsin filim milim bize ters
    0
    0
    Yanıtla