SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivali İşi Yine Sessizce!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı üzerinden organize ettiği Malatya Uluslararası Film Festivali’nde yöntem değişikliğine gidildiği, ilkinde anahtar teslimi organizasyon şirketine verilen festivalin bu defa danışmanlık hizmeti alma yöntemi ile gerçekleştirileceği öğrenildi. Festival ile ilgili ihale, geçen yıl olduğu gibi yine "kamuoyuna duyurulmadan" gerçekleştirildi.
İHALE YAPILMIŞ..Edinilen bilgiye göre Malatya Valiliği, geçen yıl 26 Kasım–2 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve 1 milyon 492 bin TL ile ihale edilen 1.Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu ihale bedelinin “astronomik bir şekilde” yüksekliğine ve kimi organizasyon bozukluklarına yönelik eleştirilerin de etkisiyle bu defa sadece danışmanlık hizmeti alınması için ihale düzenlendi.  
Festivalin ilkini düzenleyen İstanbul Organizasyon şirketinin de aralarında bulunduğu 4 kuruluşun teklif verdiği ihalede, en düşük teklifi Uluslar arası Ankara Film Festivali’ni de düzenleyen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı verdi. 
Yaklaşık 300 bin TL teklif verdiği öğrenilen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, bu teklifi ile Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ikincisini düzenleme hakkını elde etti. 
DAHA DÜŞÜK BÜTÇEYLE..Geçen yıl festivalin ilk organizasyonunu anahtar teslim yöntemi ile İstanbul Organizasyon şirketine veren Malatya Valiliği, dağıtılan toplam ödülün 44 bin TL olmasına karşın, kamuoyundan habersiz yapılan ihaleyle ortaya çıkan organizasyon bütçesinin 1 milyon 492 bin TL olmasına ve organizasyon bozukluklarına yönelik eleştirilerin de etkisiyle anahtar teslim yönteminden vazgeçerek bu defa sadece danışmanlık hizmeti alacak. 
Bu yönteme göre, danışmanlık hizmeti verecek olan Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, organizasyon içeriğine ilişkin tüm işler için festival organizasyon komitesine alternatifli seçenekler sunacak, komite karar verilen seçeneklere ilişkin işleri kendisi yürütecek ve ücretlerini de vakıf hesabından ödeyecek. Festivalde toplam ödül miktarı da 150 bin TL’ye yükseltildi. 
Film festivalinin ikincisinin toplamda 1 milyon TL’lik bütçe ile gerçekleştirileceği, bu bütçenin Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı hesabından ve sponsor desteği ile karşılanacağı belirtiliyor. 
Bu arada Malatya Valisi Ulvi Saran’ın 18–27 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılacak festivalle ilgili ayrıntılar konusunda önümüzdeki hafta içinde bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. 
"YAPACAĞIZ.." DİYEN DEVRE DIŞI..Festivalin ilkini düzenleyen İstanbul Organizasyon şirketinin Kurumsal İletişim Direktörü Hüseyin Namık Yıldırım, 26 Ocak’ta yaptığı yazılı bir açıklama ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan festivalin tarihi ve içeriği konusunda bilgi vermiş, ihale düzenlenmeden festivalin ikincisini yine kendi şirketinin yapacağı izlenimini uyandırmıştı. 
Bu açıklamanın eleştirel biçimde medyada yer almasından sonra Malatya Valiliği bir açıklama yaparak festivale ilişkin ihalenin henüz yapılmadığını duyurmak zorunda kalmıştı. 
HABER: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız