SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivali 'Mecbur' Bu Yıl da Yapılacak!

0
Güncellendi - 2019-07-15 03:23:36
Film Festivali 'Mecbur' Bu Yıl da Yapılacak!
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıllarda astronomik bütçelerle yapıldığı için eleştiri konusu olan ve Büyükşehir Belediyesi'nin içerisinde bulunduğu aşırı borçlu durum nedeniyle Malatya Film Festivali'nin bu yılki mevcut koşullarda yapılamayacağına ilişkin yerel görüş ortaya çıkmışken bundan vazgeçildiği öğrenildi. Yerel koşullar zorlanarak bu yıl  9’uncusunun düzenlenmesine karar verildiği anlaşılan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin direktörlüğünü yine Suat Köçer yapacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesince, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Malatya Valiliğinin katkılarıyla düzenlenecek olan 9’uncu Malatya Uluslararası Film Festivali 15-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin düzenleneceği tarihin belirlenmesinin ardından Malatya Valisi Aydın Baruş'un ev sahipliğinde bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Valisi ve Malatya Uluslararası Film Festivali’nin onursal başkanı Aydın Baruş’un yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Uluslararası Film Festivalinin başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Uluslararası Film Festivali’nin direktörü Suat Köçer ile ilgililer katıldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • murat ipek (4 yıl önce)
    film festivalinin Malatya ya ne faydası var biri izah etsin.Ciddi bir trafik sorunu var öncelik bu olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Film festivali de en az kaysı festivali gibi Malatya için çok önemlidir. Yapılmalıdır. ATATÜRK, "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur."
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    kesinlikle iptal edilmelidiryazık günah harcanan paralara oteller zengin oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (4 yıl önce)
    Selahattin bey hayal kırıklığına hergün artarak devam ediyor maalesef.Malatyamızın park yeşil alan yol ulaşım trafik vs bir sürü problemi varken parayı film festivaline harcamak nedemekmiş. Hani para yoktu borç çoktu. Meğer herşey şovmuş. Eskilerin yaptığı hataya devam. Eskinin yaptığı doğru işlere tamam.
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 günde adam harcar memleketim insanı. yahu el insaf daha ne kadar zaman oldu da bu denli hayal kırıklığı yaşadın. hayret vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)
    Valilik önce yaya trafiğine kapattığı vilayet binasının önünü halkına açarak bizi eziyetten kurtarsın. Halkın sorunlarıyla uğraşsın. FİLİM FESTİVALİ İSTEMİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    selahattin başkan işçilere mesayi parasını keserken parayı kültürümüzde olmayan işlere parayı aktarsın bakam Hakkımızı helal etmiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Film festivali ile kayısı festivali birleştirilmelidir. Kışın film festivali olmaz. Gelen konuklar Malatyayı gezemeden ve kayısı yiyemeden gidiyor. Film festivali de temmuza alınarak masraf teke düşürülmüş olur. Malatya altın kayısı ve film festivali olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH MEHMET (4 yıl önce)
    Neden bu kadar tepki gösterdiğinizi anlamıyorum!Malatya için Uluslararası platformda ismini bu kadar duyurabilen bir organizasyon yokken,destekleyeceğinize elinizden geldiğince engellemeye yönelik bir çaba sarfediyorsunuz. Kim bu yerel görüşler neye göre fikir beyan ediyorlar? Şimdi çıkıp birileri diyecekler şu kadar para gitti diye.. Elbette para gidecek sen Malatya adına bu kadar prestijli bir iş yapıyorsan elbette parayı düşünmeyeceksin. Eleştirmeden önce gelin bir Malatya film festivali baştan sona takip edin. Ondan sonra konuşun gerekli mi değil mi? Malatya 'ya ne kazandırdığını görmüş olursunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Tokoğlu (4 yıl önce)FATİH MEHMET isimli kullanıcı yorumuna
    müsriflikten başka hiçbir değildir.belediye tasarruf diyor.parayı önemli olan malatyanın eksiklerine harcayın.üç beş tane köftü geliyor otel yeme içme cebinede parasını koy.güle güle.hiçde gerekli değil flim festivalı bencı.israf israf
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi uluslar arası platform da ismimizi duyuruyormus merak ettim
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (4 yıl önce)
    Bu nasıl gazetecelik. Büyükşehirin içeeiği boş, başgan reklamlı ve kalitesiz kayısı festivalini överken Valilik koordinatörlüğündeki ses getiren ulusal film festivalini yeriyorsunuz. Allah aşkına her ilde ilçede kiraz, dut,ceviz, nar vs festivali oluyor ancak kaç ilde film festivali var? Bu nasıl GASTECİLİK pes!
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı yukarı 70 il ve ilçede film festivali var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Kovun tüm sanatsal faaliyetleri kara cahiller
    0
    0
    Yanıtla
  • cesaretiniz varsa (4 yıl önce)
    kayısı festivali ve filim festivali için referandum yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • sade vatandaş (4 yıl önce)
    hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yuh olsun! (4 yıl önce)
    Mecbur ne demek ya ? Ne mecburiyetiniz var? Yukardan mı talimat geldi hayırdır? O kadar konuştunuz olmayacak, şöyle olacak böyle olacak diye! Ya hu aldığınız bir kararı da uygulayın yeter artık ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (4 yıl önce)
    buiş dende birşey anlamadık selahahtn başkan neyapıyorsun allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Sümeyye (4 yıl önce)
    Bu nasıl bir haber metni Allah aşkına. Bağımsız bir haber sitesi değil de Büyükşehirin Basın Yayın Şube Müdürlüğü gibi çalışıp Bülten gibi haber yapmışsınız. Malatyahaber gibi bağımsız, özgür, eyvallahı olmayan bir siteye yakıştıramıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen haberi ya tam okumamışsın, yada anlama konusunda sıkıntın var gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yoo ben de aynı şeyi anladım, Malatyahaber sitesinin bu festivalle ilgili bir yarası var galiba, haber başlıkları hep maksatlı. Bu festival Malatya’nın en prestijli festivalidir, öyle panayır festivallerine benzemez, bu anlamda Türkiye’de ilk 4-5’te yer alan bu festival devam ettirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tırnak içine alınmış mecburun neyini anlamadın bacım.Herşeyi anlatıyor orada işte.
    0
    0
    Yanıtla