SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivalinde Geri Sayım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Film Festivali'nde geri sayım sürüyor. Organizasyonun tanıtımı için İstanbul'da bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Önemli olan Malatya'da bir film festivalinin yapılmasıdır. Sosyal ve kültürel alanda bir katkı sağlayacak, hem de Türk sineması alanında katkı sağlayacak. Biz de ödülümüzü kayısı kristali olarak belirledik" dedi. Çakır, dünyaca ünlü yönetmen Woody Allen'ın da Malatya'ya geleceğinin müjdesini verdi.

Malatya Valisi Ulvi Saran ise, yaşanan krizle ilgili olarak, festivalin planlandığı aşamada uzun yıllardır Erivan'da "Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali" adı altında festival düzenlendiğinin bilindiğini belirterek, "Festivalin adını koyarken orada kayısı adının kullanılmasını dikkate alarak adımızda kayısıya yer vermedik, adımızı Malatya Uluslararası Film Festivali olarak belirledik. Ancak belediye ödülün adını 'Altın Kayısı Ödülü' olarak belirledi. Ancak Erivan'da bir festivalde verilen ödülün adının da 'Altın Kayısı Ödülü' ismini taşıdığı için bir polemiğe meydan vermemek için biz yine kayısı adını kullandık. Çünkü kayısı dünyada en yüksek miktarda Malatya'da üretiliyor. Kayısı simgesel olarak Malatya'yla bütünleşmiş bir ürün. Mutlaka kayısıya bir şekilde yer verdik ve ödülümüzün adını 'Kristal Kayısı' olarak belirledik. Kayısı adını kullanmak bizim en doğal hakkımız. Biz 'Kristal Kayısı' adını kullandık ve bu yerinde bir seçimdir" şeklinde konuştu.

MALATYA, SADECE KAYISI İLE ANILMAYACAK
Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtım Vakfı tarafından hayata geçirilen Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım Cuma günü perdelerini açarak tüm sinemaseverlere ve Malatyalılara 'merhaba' diyecek.

Organizasyonda dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilen, eleştirmenler ve seyirciler tarafından büyük beğeni toplayan nitelikli yapımlar, Malatyalılara sinemayla dolu bir hafta yaşatacak. MUFF, 26 Kasım günü 1963 yapımı, senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Fahir Seden'in yaptığı, başrollerini Türkan Şoray, Fatma Girik ve Fikret Hakan'ın paylaştıkları, adeta yıldızlar geçidine dönüşen 'Badem Şekeri' ile açılacak. Festival, çeşitli etkinliklerin, atölye ve ödül töreninin yapılmasıyla devam edecek.

Festivalle gelecek yıllarda Malatya'nın sadece kayısı ile anılan bir şehir olmasının engellenmesinin yanı sıra 100'ü aşkın film ve 300'e yakın konuğun Malatya'ya gelecek olmasıyla kentte yüksek ölçüde hareketlenmenin sağlanması hedefleniyor.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuyan 20 bine yakın öğrenciye çok uygun fiyatlarla film izleme, Malatya ve çevre illerden gelecek sinemaseverleri festivalle buluşturma hedefleri doğrultusunda festival gösterimlerinin bilet ücretleri sembolik rakamlarda tutuldu.

Malatya Park AVM içerisinde yer alan Avşar Sinemaları ile Yeşil Sinemaları'nın ikişer salonu olmak üzere toplam 4 salonda gösterime sunulacak uzun metrajlı filmlerin bilet ücretleri, Türkiye'de şimdiye kadar festivallerde rastlanan en düşük düzeyde tutulup, öğrenci 2 TL, tam 3 TL olarak belirlendi. Gösterimler ise 6 gün süresince 10.00, 12.00, 14.30, 17.00 ve 20.30 seanslarında yapılacak.

İlk yılından başlayarak her yıl Türk sinemasının filmleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş isimlerine 'Onur Ödülü' vermeyi hedefleyen MUFF'da, bu yıl usta oyuncular Ayşen Gruda ve Erol Günaydın'a festivalin ilk 'Onur Ödülü' takdim edilecek. Festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu gibi dalların yanı sıra jüri özel ödülü, SİYAD ödülü, Kemal Sunal ödülü ve NETPAC ödülü gibi ödüller de sahiplerini bulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız