SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Festivaline Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Sinema sanatçısı, yönetmen Gani Rüzgar Şavata, 26 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Malatya'da yapılacak olan uluslararası film festivali ile ilgili olarak yaptığı açıklamada eleştirilerde bulundu ve bu organizasyona katılmayacağını söyledi.

Şavata, bazı kuruluş temsilcileri, siyasiler ve sanatçılar ile basın mensuplarının da katıldıklarını öne sürerek, bunların da isimlerini altına ilave ettiği yazılı açıklamasında şu iddia ve eleştirilerde bulundu:

“Yıllardan beri MALATYA KAYISI FESTİVALİ’nin ALTIN KAYISI FİLM FESTİVALİ’ne dönüştürmek başta ben olmakla beraber Malatya basınının, gazeteciler cemiyetinin ve bütün Malatyalı sanatçıların, Malatya vakfının, Malatya derneklerinin, Malatya kayısı birliklerinin ve duyarlı Malatya halkının hayali ve umudu idi. Ancak ne hikmetse geçmişteki belediye yönetimleri ve bugünkü belediye yönetiminide dahil bizlere hiçbir zaman kulak vermediler.

Dışarıdan Malatya yönetimine atanan bugünkü Malatya valisinin film festivalini gündeme getirmesini başta ben olmakla beraber kendilerine teşekkür etmiş ve yanında olduğumuzu ifade etmiştik.

Ne yazık ki bugün gelinen nokta Malatya halkından uzak Malatya basını, medya, vakıf, dernek ve sanatçılarının Malatya vekillerininde içinde olmadığı ve tamamen bizlerden uzak bir festival gündeme getirilmiş hatta Malatya belediyesinin dahil içinde olmadığı dışarıdan sıradan bir şirket getirilerek yaklaşık 1,5 trilyon+KDV’ye yakın bir maliyetle Malatya kristal kayısı film festivali adı altında 26 kasım-2 aralık tarihte konularak Malatya dan uzak bir festival düzenlenmektedir.

Bilinçsiz bir şekilde ulusal film festivalide bırakılarak uluslar arası film festivaline atlama yapılmış, biz sanatçıların ve Türkiye sinemasının vakıf, dernek, sesan, sinesen yönetimininde bilgileri dışında festival organizesi yapılmaya başlanmıştır.

Bırakın Türkiye'yi dünyada dahi bu tür festivaller belediyelerin organizesiyle yapılmaktadır. Çünkü sanatsal festivaller tamamen belediyelerin asli görevleridir. Maalesef büyükşehir adını almakta olan Malatya belediyesi yönetimi buna sessiz kalmaktadır. Oysa defalarca sn. belediye başkanına konuyu arz ettiğimiz halde sessizliklerini korumuşlardır. Ayrıca bu organize şirketine verilecek paranın nerden karşılanacağı da Malatyalıların bilgileri dışındadır.

Şimdi biz Malatyanın sesi olan Malatyalı sanatçılar, gazeteciler, Malatya gazeteciler cemiyeti başta olmakla beraber Malatya vakfı Malatya nın dernekleri mastop yönetimi ve Malatyalı sanatçılar ve gazeteciler derneğinin imazasını taşıyan ve aşağıda santçıların ve Türk sinemasının yönetimlerinin bulunduğu kuruluşlar bu etkinlikte asla yer almayacığımızı başta sn. vali ve oluşturdukları festival komitesi bilmelidir. Malatyanın dışındaki bir festival Malatyayı temsil edemez ve yaşatamaz. İnanıyorumki Malatya halkı bizimle beraber hareket edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız