SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Film Sahnesini Gerçek Sanınca

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:43
Film Sahnesini Gerçek Sanınca
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da "Kariyer" adlı sinema filmindeki kapkaç sahnesinin çekimleri sırasında bir bayan oyuncunun çantasını alıp kaçan oyuncu, kapkaçı gerçek sanan bir vatandaşın tekme atması sonucu yere yıkıldı. 
 
Yapımcılığını Mehmet Şevki Tirit ile Senarist Suat Ay’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Tevfik İnceoğlu’nun yaptığı komedi filmi Kariyer'in Malatya’daki çekimleri devam ediyor. Filmin çekimleri İnönü Caddesi üzerinde sürerken, senaryodaki kapkaç olayının çekimleri esnasında ilginç bir tablo yaşandı. Senaryo gereği bayan oyuncunun çantasını alarak kapkaç yapması gereken Şükrü Tekin adlı oyuncu, çantayı alıp kaçarken olayı gerçek sanan bir vatandaşın tekme ile vurması sonucu kaldırıma yıkıldı. Dizinden aldığı darbe nedeniyle acılar içerisinde yere düşen genç oyuncu, ambulansla Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Film oyuncularından Adem Özdemir, "Çekimler esnasında bir kapkaç sahnemiz vardı. Kapkaç sahnesini çekerken olayı gerçek olarak algılayan vatandaşlarımızdan birisi, oyuncu arkadaşımız koşarken tekme vurarak yere yıktı" dedi.
 
Oyuncu Şükrü Tekin ise, "Talihsiz bir olay oldu. Karşımızda kamera olduğunu arkadaşlar söylüyordu. Ancak çekim esnasında birinciyi geçtim, ikinciden tekmeyi yeyince yere yıkıldım. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Sahne şöyleydi; hanımefendi alışveriş yapıyor. Oyuncu arkadaşlarımız ise adres soruyordu. Ben çantayı alınca, birincide değil, ikinci darbede yere yıkıldım ve aksiyon sahnesini yaşadık. Vatandaş gerçek zannetti. Normal hayatta olsaydı o sahne yaşanmazdı" ifadelerini kullandı.
 
Yönetmen Tevfik İnceoğlu, çok kötü ve istenmeyen bir olay olduğunu söyleyerek, "Trajikomik bir olay diyelim biz buna. Bir kapkaç sahnesi çekiyorduk. Kapkaç sahnesini ciddiye alan bir vatandaşımız oyuncumuzu tekmelemek suretiyle yere indirdi. Biz korkuyorduk bütün Malatya üzerine çullanacak diye. Ama diğer vatandaşlarımız biraz duyarlı davrandı. Bizim açımızdan komikti ama Şükrü kardeşimiz açısında biraz acı oldu. Ben İstanbul’da gerçek kapkaç gördüm kimse yardım etmedi. Aldı çantayı götürdü kapkaççı. Ama burada öyle olmadı" diye konuştu.
 
Yönetmen İncioğlu, filmin isminin Kariyer olduğunu belirterek, "3 tane oyuncumuz var. 3 oyuncumuz da kariyer peşinden koşuyor. Bu sahte bir kariyer. Bu sahte kariyer sayesinde bayan tavlamaya çalışıyor, sahte kariyerin peşine düşüyorlar" dedi. 
 
Film oyuncuları da, "Gerçekçi oynamışız ki, halkımız inanmış" yorumunda bulundular. Çekimler daha sonra kaldığı yerden devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız