SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Final Üniversitede Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan (fotoğrafta soldaki), İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti. Görüşmede, Arguvan'da her yıl düzenlenen Türkü Yarışması finalinin üniversitede yapılması için görüş birliği sağlandı.

Taştan ve Prof.Dr. Çelik görüşmesine ilişkin, üniversiteden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Arguvan ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, geçtiğimiz ay düzenledikleri geleneksel Arguvan Türkü Festivaline katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkürlerini bildirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere Rektörümüzü makamında ziyaret etti.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan gerek Malatya halkının gerekse Türkiye ve yurtdışından gelen binlerce kişinin büyük ilgisiyle karşılanan ve Arguvan Türkülerinin vazgeçilmez yerini daha da sağlamlaştırmak adına düzenlenen Geleneksel Arguvan Türkü Festivali’ne ilgi gösterip katkıda bulundukları için Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkür etti. Bu desteğin kendileri için büyük önem arz ettiğini bildiren Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan bu desteğin kendilerini önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar adına da heyecanlandırdığını aktardı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise üniversitenin kapılarının halka her zaman açık olması gerektiğinden hareketle birçok toplumsal projeye destek verdiklerini belirterek önümüzdeki dönemde de bu bakış açısıyla hareket edeceklerini aktardı. Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’in dönemiyle birlikte başlayan ve gelenekselleşen Arguvan Türkü Günleri’nin de devam edeceğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, bu bağlamda halkımıza ve halkımızın kültürel dokusuna her zaman sahip çıkıp bu kültürel dokuyla bilimi aynı ortamda yoğuracaklarını aktardı.

Görüşmede ayrıca Arguvan’da her yıl düzenlenen Arguvan türkü yarışması finalinin, Arguvan Belediyesi öncülüğünde üniversitemizde gerçekleşen Arguvan türkü günleri programında yapılması kararı da alındı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız