SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Finale Kalan 9 Proje Belirledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:29:02
Finale Kalan 9 Proje Belirledi
A- A+ PAYLAŞ

"Bu Benim Eserim" Proje çalışması kapsamında, Matematik ve Fen Bilimleri Malatya Bölge Sergisi sonunda, Türkiye finaline katılacak 9 proje açıklandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim' adlı proje çalışması kapsamında, Malatya Remark Oteli’nde 8 ilin katılımıyla düzenlenen ve iki gün süren Malatya Bölge Sergisi sonunda, ortaokul 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerinin yaptığı 85 proje içerisinden 9 proje belirlendi. Bölge birincisi projelerin açıklanması ve ödül töreni düzenlendi.

Programa, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Numan Örnek, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı ve bölge bilim kurulu başkanı Prof. Dr. İsmail Özdemir, bölge illerinde gelen milli eğitim ilgili ve yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Numan Örnek, “Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim' adlı proje çalışması ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmekte, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarını kapsamaktadır. 9 yıldır yapılmakta olan bu yarışmada, Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden biri olan Malatya bölgesine; Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illeri bağlı bulunuyor” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve bölge bilim kurulu başkanı Prof. Dr. İsmail Özdemir ise, “Bilgi ve keşif ufak ayrıntılarda gizlidir. Bu tür yarışmalarda, katma değeri yüksek bilime ne tür yenilik getirilmiştir, sosyal sorumluluk taşıyan projeler ön plana çıkarılır “ ifadelerini kullandı.

8 vilayetten bin 878 projenin 300 projeye indirgendiğini, daha sonra ise 85 projenin bölge sergisine katılma hakkını elde ettiğini söyleyen Özdemir, “Malatya bölge serginsinde ise 9 eser belirlenip, Ankara’da 6-7 Mayıs günleri düzenlenecek Türkiye finaline katılma hakkını elde ettiler” diye konuştu.

"Bu Benim Eserim" Proje çalışmasına katılanlara ve Türkiye finaline katılacak eserlerin sahiplerine madalya ve hediyelerini ilgili ve yetkililer verdi.

Konuşmalardan sonra Türkiye finaline katılacak eserler şöyle açıklandı:

“Biyoloji dalında Elazığ’ın, ‘şeker pancarında yonga ve levha projesi’, Elazığ’ın ‘ceviz yaprağından haşere ilacı elde edilmesi projesi’, Matematik dalında Malatya’dan, ‘asıl asilliği asıllığından projesi’, Malatya’dan ‘düzgün altıgenin çevre çemberi ile dostluğu projesi, Fizik dalında Tunceli’nin, ‘tehlikeye son projesi’, Şanlıurfa’dan, ‘doğa dostu hasır otu’, Kimya dalında Elazığ’ın, ‘dedektiflik projesi’, Mardin’den ‘Ballı sütün şifresi projesi’ , Malatya’nın ‘meşe ağacı yaprağından mucize koruyuculuğu projesi.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız