SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fındık 'Aga'.. Kayısı 'Nigi' Olmalı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:39:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, fındık ve kayısı reklamı konusunda öneri sunup, “Fındık aga, Kayısı nigi olsun” ifadelerini kullandı. 

Malatya Tarım Meslek Lisesi’ni beraberinde bazı il genel meclisi üyeleriyle birlikte ziyaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, burada kayısı rekoltesi fazla olunca fiyat düşme konusunda da temas etti. Şavata, “Fındık reklamında ‘aga nigi’ denildi. Aslında fındık, aga, kayısı ise nigi olmalı. Böyle reklam yapılırsa daha iyi olur ve iki yararlı kuru meyve daha iyi tanıtılmış olur” şeklinde konuştu.

Şavata, “Tarım Meslek Lisesi olarak, Türkiye’nin tarımı için önemli işlev görüyorsunuz. Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz Bey de buranın mezunudur. Tarım liseleri içinde ilk 2 içinde olan okulumuzun kıymetini bilmeliyiz. Geniş bir kampüsü var. Fiziki olarak yıpranmış ancak el atılması gerekiyor. Hayvan yetiştiriciliği ve tarımla ilgili dersler teorik ve pratik olarak veriliyor” ifadelerini kullandı.

“İmam hatip okullarına geçmişte yapılan darbeye meslek liseleri de maruz kaldı. Meslek liselerinin önü açıldı. İnsanların burada okuması gerektiği ortaya çıktı. İş isteyene önce meslek soruluyor. Ne iş olsa yaparım yerine mesleğim şu diyene daha çabuk iş bulunması kolaylığı var” diyen Şavata, “Tarım ülkesi dediğimiz ülkemizde hayvancılığın can çekiştiğini ve yem fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz. Ancak başbakanımız müjdeli haber verdi. Hayvan yemi ile ilgili. Saman’da 250 kuruş destek verileceği açılandı. Bu et fiyatlarına da yansıyacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tarım Meslek Lisesi İdris Fırat ise, "4 yıl önce 100 olan öğrenci sayımız 240’a çıktı. Hayvancılık, tarım ve gıda teknolojileri alanında eğitim veriyoruz. Okulumuz Malatya şehir merkezinin 13 kilometre kuzeydoğusunda, Battalgazi ilçesinde toplam 954 dekarlık mevcut arazi üzerinde kuruludur. Okulumuz 1963 tarihinden beri eğitim-öğretim vermektedir. Ülkemizde Eğitim-Öğretim veren 14 Tarım Meslek Lisesinden biridir. Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 4 yıllık mesleki eğitim veren bir okul olup; ülke ekonomisine tarımsal üretim yönünden katkıda bulunacak, çeşitli tarımsal işletme ve kuruluşlarda başarı ile çalışabilecek, ileri tarım teknikleri uygulayabilecek nitelikte pratik bilgi ve beceriye sahip ziraat teknisyeni ve ülkemiz hayvancılığının gelişimine katkıda bulunacak, çeşitli hayvancılık işletmelerinde gerek Veteriner Hekimlere yardımcı olacak ve gerekse hayvan hastalıkları ve aşılama çalışmalarında pratik bilgi ve beceriye sahip veteriner sağlık teknisyeni yetiştirmek gibi önemli bir amacı ve misyonu vardır. Şu an için okulumuz tarım teknolojileri ve hayvan sağlığı olmak üzere iki alanda eğitim ve öğretime devam etmektedir. Endüstriyel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği Dalı, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği Dalı, Tarım Alet ve Makinaları Kullanımı Dalı, Hayvan Sağlığı Alanı’nda eğitim verilmektedir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız