SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fındıklı da Yönetmişti

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Müfettişleri aralarında AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın yıllarca yönettiği 2 şirketin de bulunduğu TOBB (Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı) şirketlerine baskın yaparak, şirketlerin muhasebe ve finans kayıtlarını incelemeye başladı.

 

Edinilen bilgiye göre Sanayi Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişleri, ilk kez yapılan bu kapsamlı denetimde TOBB'un 16 şirketinin karar defterlerinden, muhasebe kayıtlarına kadar her şeyi didik didik araştırıyor.

 

Bu kapsamda TOBB’a bağlı olan ve Malatya TSO Başkanlığı döneminde Mahmut Mücahit Fındıklı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı iki anonim şirket olan UMAT Türk A.Ş. ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (GTİ) ‘ye de müfettiş baskını düzenlendi ve bu şirketlerin tüm kayıtları incelemeye alındı.

 

TARİHİNDE İLK KEZ YAŞANIYOR

TOBB’un iştiraki konumundaki 16 şirketin tek merkezden, aynı anda ve geniş kapsamlı incelenmesiyle ilgili bilgi veren kaynaklar, böyle bir incelemenin TOBB tarihinde ilk kez yaşandığının altını çiziyor.

 

Şimdi şirketlerin tamamında, alınan- verilen faturalar, yapılan tüm harcamalar, karar defterleri ve tüm muhasebe kayıtları tek tek inceleniyor. Söz konusu şirketlerin tamamına yakını, son 7 yıllık dönemde kuruldu ya da mevcut yönetim tarafından son bir kaç yılda etkin hale getirildi. A.Ş. statüsünde kurulan şirketler, daha önce Sanayi Bakanlığı tarafından hiç denetlenmedi.

 

TEFTİŞ BAŞBAKAN’A VERİLEN SERT CEVAPTAN SONRA BAŞLADI

TOBB şirketlerine yapılan müfettiş baskınının hükümetle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında geçtiğimiz haftalarda yaşanan "zekat" polemiğinin ardından gerçekleşmiş olması dikkat çekiyor. İki taraf arasındaki gerilim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB'a hitaben “Zekat niyetine her üye 1 işçi alsın. İşsizlik azalır” sözleriyle başlamıştı. TOBB başbakanın bu önerisini reddetmiş, Başbakan Erdoğan da bunun üzerine yine TOBB üyelerini hedef alarak “Emek sömürüsü yapıyorlar” sözleri ile hükümetle iş dünyası arasında sert bir polemiğin başlamasına yol açmıştı. Başbakan Erdoğan’ın ‘Emek sömürüsü yapıyorlar’ şeklindeki eleştirisine karşılık TOBB da sert bir üslupla başbakana cevap vermişti. TOBB cevabında ''Biz, haysiyetimiz, onurumuz için çalışarak, bu ülkeye hizmet ediyoruz. İşçi ile işvereni karşı karşıya getirerek, iş barışını bozacak söylemlerden kaçınılmalıdır’’ ifadelerini kullanmış ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı iş barışını bozmakla itham etmişti.

 

MÜCAHİT FINDIKLI NASIL ETKİLENECEK?

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla başlatıldığı ileri sürülen teftişte, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin yaklaşık 2 katrilyon (2 milyar TL) değerinde projeler içeren UMAT Türk A.Ş. ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’de usulsüzlük ve yolsuzluk tespit etmesi halinde bir dönem şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yapan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da yakın arkadaşı olan Mücahit Fındıklı’nın AKP’deki siyasi geleceğinin tehlikeye gireceğine yönelik yorumlar yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız