SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fındıklı Sınır Kapılarını Anlattı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Mücahit Fındıklı, 6 sınır kapısının yeniden düzenlenip açılmasıyla Türkiye'nin ihracat merkezleri olacağını belirtti.

MTSO Mücahit Fındıklı, oda binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kendisine Habur Sınır Kapısı için görev verildiğini ve bunun için kurulan şirketin başına görevlendirildiğini bildiren Fındıklı, "Habur Sınır Kapısı'nın yeniden düzenleme ihalesi 31 milyon YTL (31 trilyon lira) ihale edildi. Cilvegözü Sınır Kapısı da Aralık ayında ihale edilecek. Yap işlet devret modeliyle yeniden düzenleniyor. Amaç, kar değil hizmet düsturudur" dedi.

Kapıkule, Sarp, Halkalı, Dereköy, Cilvegözü ve Habur sınır kapılarının yeniden düzenlenip açılmasıyla buraların Türkiye'nin ihracat merkezleri olacağına dikkat çeken Fındıklı, "250 milyon dolar maliyetli bu kapıların yeniden düzenlenmesi işi sayın başbakan tarafından TOBB'ye verildi. Bir yıldır teknik altyapısı yapılıyor. Bu kapılar yeniden düzenlenip açılmasıyla ekonomik bakımdan Türkiye'nin girdisi fazla olacak" dedi.

Fındıklı, 4 Ekim'de Malatya'da düzenlenecek olan markalaşmayla ilgili toplantıyı da anlattı. Fındıklı, yeni öğretim yılı nedeniyle 400 öğrenciye yardım da yapacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız