SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fındıklı; 'Zamanla Alışacağız'

A- A+ PAYLAŞ

 "Bu tür süreçleri olağan görmeye de zamanla alışacağız." sözleriyle Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekli olmalarını değerlendiren AKP Malatya Milletvekili veTBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, "Bunlar demokratik toplumlarda normal karşılanır. Biz de bu süreçleri kriz olarak yaşamaktan çıkacağız" dedi.

Milletvekili Fındıklı, konuyla ilgili olarak yaptığı açaklamada şunları söyledi;

 "Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan Orgeneral Necdet Özel dışındaki kuvvet komutanlarının 28 Temmuz Cuma günü saat 18.00'de emekliklerini talep etmiş olmaları, demokrasimiz adına önemli bir test ve ders niteliğindedir. Bu testten de başarıyla geçmiş olmamız sevindiricidir. Emeklilik talebinden kriz umanların elini boşa çıkaran bir tutarlılık ve dik bir duruş sergileyen siyasi irade sayesinde, aksi olsaydı krize yol açabilecek bir gelişme daha başlangıçta kriz olmaktan çıkarılmıştır.Emeklilik isteminin haftanın son iş günü mesai bitiminden sonra gelmiş olması manidar bulunabilir. Ancak bundan çok daha önemli olan sivilleşme ve demokratikleşme adına bir miladın yaşanmış olmasıdır. Bugün görüyoruz ki sivil bürokrasi gibi askeri bürokrasi de kendi talepleri karşılanmadığında siyasi iradeyle şu veya bu nedenle ters düştüğünde veya başka bir nedenle siyasi otoriteden izin isteyip emeklilik talep edebilir. Bu olağanüstü bir durum olmamalıdır. İşte biz bugün böyle bir normalleşme ve olağanlaşmanın oluşturduğu heyecanı paylaşıyoruz. Bu tür süreçleri olağan görmeye de zamanla alışacağız. Bunlar demokratik toplumlarda normal karşılanır. Biz de bu süreçleri kriz olarak yaşamaktan çıkacağız. Emeklilik talebinin arkasında ne olduğunu bilmiyoruz. Bu sembolik tavır psikolojik bir tepki olarak değerlendirilebilir. Emeklilik talebini de kabul ederek devlette devamlılıktan taviz vermeyen, sendelemeyen bir tutum sergilemeyi de takdiri hak eden davranış olarak değerlendirmek gerekir. Ordumuz büyük bir ordu güçlü bir ordu ve bu büyüklüğü ve gücü başındaki komutanlara bağlı değildir. Mahkeme de kadıya mülk değildir. Demokratikleşme ve sivilleşme adına büyük bir sembolik adım da böylece atılmış oldu."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız