SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Firari 'İl İmam Yardımcısı' Yakalandı

0
Güncellendi - 2016-09-07 19:22:02
Firari 'İl İmam Yardımcısı' Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma” ile  “Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan ve büyük çoğunluğu işadamı olan 10’u tutuklu, 11’i firar toplam 33 sanıklı davanın 6 aydan beri firarda olan ve iddianamede “İl İmam Yardımcısı” olduğu iddia edilen İmdat Ö. yakalandıktan sonra tutuklandı.

3.DURUŞMA YAPILIYOR

Malatya’da “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)”  suçlamasıyla geçtiğimiz 29 Ocak ve 1 Mart 2016 tarihlerinde yapılan ve toplam 33 şüpheliyi kapsayan davada sanıklar, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla suçlanıyorlar ve haklarında 10 ile 20 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

7 Eylül Çarşamba günü  3. duruşması Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak olan davanın dosyasında FETÖ’nun il imamı olduğu iddia edilen ve Malatya Müftülüğü İl Vaizliği'nden ihraç edilen  Zekai I. ve FETÖ’nun eski il imamı olduğu iddia edilen Yücel Y.,  ile birlikte, Kaan Emre Ö., Turgut A. ve Turan C., Suat S., Muzaffer E.,, Kubilay K., Gökhan G. ve  ile Haşim O. tutuklu bulunurken, Halil K.,Hikmet Ö.,Mahmut O., Bayram E., Nurettin K., Sadullah I., Murat B.,  Mehmet T., Mehmet Alper D., ve Nüvit Eray E. ise tutuksuz yargılanıyorlar.

5 SANIK İKİNCİ FETÖ SORUŞTURMASINDA TUTUKLANDI

Dava dosyasında tutuksuz yargılanan şüphelilerden Murat B., Mahmut O., Hikmet Ö.  adlı adliye personeli ile Bayram  E. ve Nuretin K. adlı işadamları Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu bir başka soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

DAVANIN HALEN 10 SANIĞI FİRARDA

Dava dosyasında halen 10 sanık firarda bulunuyor. İddianamede FETÖ’nün Malatya eski il imamı olduğu iddia edilen Eyüp D. ile birlikte Saadettin Ç., Ali Ç.,  Mustafa A.,  Eyyüp D., Osman Ç., Hasan Y., Musa Tarkan A., Ramazan Ç., Sedat A. ve  Kürşad B.  halen firarda bulunuyor ve haklarında yakalama kararı bulunuyor.

O FİRARİ 6 AY SONRA YAKALANDI

FETÖ davasının sanıklarından olan ve hakkında 3 Mart 2016 tarihinde beri yakalama kararı bulunan Aksaray nüfusuna kayıtlı fetöimdatöİmdat Ö. (fotoğraftaki), polis ekiplerince Konya’da gizlenmiş olduğu adreste yakalanarak Malatya’ya getirildi. İddianamede, “FETÖ İl İmam Yardımcısı” olduğu iddia edilen İmdat Ö., tutuklanarak Malatya Cezaevi’ne gönderildi.

İmdat Ö. ile ilgili olarak iddianamede,  “FETÖ İl İmamı Zekai I.’ya bağlı olarak çalışan ve bir nevi il imamının yardımcısı konumunda olan şahıs olduğunu, kendisine bağlı esnaflardan himmet, burs, kurban ve bağış adı altında para toplamakla görevli olduğunu,..” ifadeleri yer alıyor. Dava dosyasının sanığı ve itirafçısı Mehmet T., İmdat Ö.’nün bir otelde MAKİAD adına kendi kredi kartı ile  ödeme yapmasından dolayı deşifre olduğunu iddia etmişti.

Bu arada, dava dosyasının tutuksuz sanıklarından ve iddianameye göre FETÖ’nün Emniyetten sorumlu elemanlarından olduğu iddia edilen Öğretmen Halil K. ise memuriyetten ihraç edilmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız