SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Firari Oto "Çukur"da Ele Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:44
Firari Oto
A- A+ PAYLAŞ

Bayram süresince birçok il ve Malatya'daki kontrol noktalarından kaçmayı başaran camları filmli, plakasız "Beyaz otomobil" polisin günler süren araştırması sonucu Hekimhan ilçesinde bir bahçe içerisinde kazılan çukurun içerisine gizlenmiş olarak bulundu. Hırsızlık olduğu saptanan otomobile el konulurken, 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya'ya geldikten sonra polis noktalarında dur ihtarına uymayan, yakalabilmesi için birçok yolda trafiğin kesildiği, günlerce şehir giriş ve çıkışlarında polis kontrol noktaları oluşturulmasına neden olan otonun bulunması ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"26/10/2012 günü Gaziantep İli şehirler arası yolda görülen Beyaz renkli Toyota Corolla marka aracın Kahramanmaraş ili Pazarcık İlçesinde, Adıyaman ili Gölbaşı ilçesinde ve İlimiz Sürgü Beldesinde bulunan uygulama noktalarında durmayarak geçtiği, İlimiz istikametine doğru gelerek Sivas Yol Kavşağının bulunduğu yerde görevli trafik ekipleri tarafından görülmesi üzerine araç durdurulmaya çalışılmış ancak araç kaçmıştır. Bayram süresince kamuoyunda uygulama noktalarından kaçan bu araçla ilgili bomba yüklü olduğu şeklinde yanlış bir algı oluştuğu tespit edilmiştir. Aracın tespiti ve bulunmasına yönelik Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde, bahse konu aracın M.C.Ö., A.G. ve Y.Y. isimli şahıslarca Hatay ilinden çalınmak suretiyle ilimize getirildiği adı geçen şahısların yakalanması sonucu ortaya çıkmıştır.

Yakalanan şüpheli şahıslar ifadelerinde; 25/10/2012 günü saat 21.30 sıralarında 31 ** *** plakalı 2011 Model Beyaz Toyota Corolla aracı Hatay İli Akdeniz Mahallesinden çaldıklarını, aracı Malatya İli Hekimhan İlçesinde M.C.Ö. isimli şüpheli şahsın amcasının ikametinin bahçesine sakladıklarını belirtmişlerdir. 

01/11/2012 günü İlimiz Hekimhan İlçesinde aracı çalan M.C.Ö. isimli şahsın amcasına ait bahse konu ikamet ve çevresinde yapılan aramalarda, bahçe içerisinde üzeri ağaç dallarıyla kapatılmış bir kısım olduğu görülmüştür. İncelendiğinde özel bir çukur açılmış; bu çukur içerisine araç yerleştirilerek üzeri branda ve odun parçaları ile örtülmek suretiyle toprakla güçlendirilerek kamufle edilmiş ve aracın bahçe içerisinde görünmeyecek şekilde saklandığı tespit edilmiştir. 

Çukur içerisinde bulunan araç 01/11/2012 günü çekici marifetiyle yerinden çıkartılarak adli emanete alınmıştır. Bahçenin olduğu yerde bulunan ikamet içerisinde yapılan arama neticesinde ise değişik araçlara ait lastikler, oto anahtarları ve 1 Adet tabanca elde edilmiştir. 

Yakalanan Y.Y., A.G, ve M.C.Ö. isimli şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız