SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Firariye 'Aslıtürk' Savunması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi eski başkanı ve beraberindeki 29 kişinin sahtecilik ve dolandırıcılık iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşmasında firarda olan kooperatif başkanı için, serbest kalan Orhan Aslıtürk örneği verildi.

Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Koktan ve aralarında banka görevlilerinin de bulunduğu toplam 30 sanık Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla yargılanıyorlar.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında firarda olmasından dolayı hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Koktan'ın yakalama emrinin infaz edilmediği belirtildi.

Mahkeme, firari sanık Hasan. Koktan'ın imza ve yazı örnekleri ile ilgili olarak mahkemeye sunulan fotokopiler kabul edilmeyerek, belgelerin asılları istendi.

Mahkeme de savunma yapan Hasan Koktan'ın avukatı Mehmet Ali Köroğlu, müvekkilinin tutuklamaya yönelik yakalama kararı nedeniyle kaçmak durumunda kaldığını belirterek, müvekkiline tutuklanmama güvencesi verilmesi halinde mahkemeye gelebileceğini ve bu şekilde de yargılamanın daha hızlı işleyebileceğini belirterek, Hasan Koktan'a tutuklanmama güvencesi verilmesini talep etti.

Köroğlu, yurtdışında kaçak iken Türkiye'ye iade edilen Orhan Aslıtürk'e uygulanan tutuklamama güvencesinin Hasan Koktan için de uygulanmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Hasan Basri gül, Hasan koktan hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenilmesini talep etti.

Duruşmayı sonlandıran Mahkeme Heyeti, Hasan Koktan hakkında istenen tutuklanmama güvencesi talebinin reddine karar vererek, Hasan Koktan hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenilmesine karar verdi. Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan Avukat Mehmet Ali Köroğlu, "Türkiye'deki yasalar kişilere özgü uygulanıyor. Bu konudaki çifti standart devam ediyor. Çok uzun bir süredir kaçak durumunda olan ve kaçakçılık yaptığı iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istenen bir kişiye güvence belgesi verildiği halde, henüz müvekkilim ile ilgili hiçbir şekilde ifadesine başvurulmadığı halde, soyut iddialar ve farazi suçlamalarla hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılan müvekkilime bu belgenin
verilmemesi Türkiye'deki çifti standardın boyutunu gözler önüne sermiştir" dedi.

Bu arada, iade kararı çerçevesinde İngiltere'den Türkiye'ye gönderilen iş adamı Orhan Aslıtürk, tutuklanmama güvencesi nedeniyle serbest bırakılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız