SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ayhan Fırat İçin TBMM'de Cenaze Töreni

0
Güncellendi - 2017-05-20 16:40:14
Ayhan Fırat İçin TBMM'de Cenaze Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da vefat eden Malatya eski HP- SHP ve CHP milletvekillerinden Ayhan Fırat için, TBMM'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir tören düzenlendi.

Önceki gün hayatını kaybeden Malatya 17. ve 20. Dönem Milletvekili 88 yaşındaki Ayhan Fırat son yolculuğuna uğurlandı. Fırat için ilk tören TBMM’de gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile çok sayıda milletvekili ve Fırat ailesinin hazır bulunduğu törende, Kılıçdaroğlu, Ayhan Fırat’ın ailesiyle tek tek görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

Ayhan Fırat’ın cenazesi Maltepe Camii’sinde kılınan öğlen namazının ardından, Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

FIRAT’IN ÖZGEÇMİŞİ..

Ayhan Fırat (d. 1929, Malatya), Türk siyaset adamı. İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi mezunudur. Hava Meydanları İnşaat Reisliği Kontrol Mühendisliği, PTT Genel Müdürlüğü Grup Başmühendisliği ve NATO Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, PTT Yönetim Kurulu Üyeliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Üyeliği, Orman Bakanlığı Müşavirliği, Döksan AŞ Genel Müdürlüğü, Danışma Meclisi Malatya Üyeliği (15 Ekim 1981 – 6 Kasım 1983), TBMM XVII. ve XX. Dönem Malatya Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. TBMM 5. (XVI) Dönem Malatya Milletvekili Turan Fırat’ın kardeşidir.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Melih DEVECEL (6 yıl önce)
    Ayhan fırat abimize Allahtan rahmet Fırat ailesine ve Malatyamıza Baş sağlığı diliyorum.Diğer Malatya millet vekilleri oradaydı benmi göremedim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun yolu düşen her malatyalıya yardımı olmuştur malatyanin öz çocuğudur malatya kendisine minnettardirbaşımız sağolsun
    0
    0
    Yanıtla