SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırat İlkokulu Binası Yıkıldı

0
Güncellendi - 2018-07-11 04:42:45
Fırat İlkokulu Binası Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın tarihi okullarından Fırat İlkokulu'nun yıkımına başlandı. Yıkımın tamamlanmasının ardından 24 derslikli yeni okul binasının yapılmaya başlanacağı öğrenildi. Fuzuli Caddesi'nde bulunan Fırat İlkokulu binası, yıkılacağı için 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermemiş, okulun öğrencileri Türkiyem Ortaokulu binasında öğrenim görmüşlerdi.

Malatya’da Haziran 1964’te meydana gelen depremde, Yeni Cami karşısındaki (Belediye İşhanı'nın yeri) eski binası kullanılamaz hale gelen ve Fuzuli Caddesi’nde 29 Kasım 1964 tarihinde inşaatı tamamlanan binasında, geçen yıla kadar 53 yıl süreyle eğitim ve öğretim veren okulun yeni binasının aynı alanda yapılacağı bildirildi.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mustafa (5 yıl önce)
    Şöyle bir fotoğraflara baktım da yıkılan duvarlar değil anılarım oldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • bilgehan (5 yıl önce)
    yıkımından sonra belediye sahanın tamamını kaldırıp altına iki kat otopark yapsa ve üstüne sonra okul inşaatı devam etse bir sorun çözülmüş olmazmı.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (5 yıl önce)
    O tabelayı sökmek kimsenin aklına gelmedimi.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Nihayet yıkabildiler.İki yıldır ihale yolsuzluğu yüzünden bekletilen okul yıkılabildi. Bir okul İhalesinde bile yolsuzluk yapılıp binlerce öğrencinin başka okullara gönderilmesi ve yapımının geciktirilmesi işkencedir.Her yerde USULSÜZLÜK,YOLSUZLUK.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Umarım okulun girişindeki ağaçlara kiymazlar gerçi pek ihtimal vermiyorum böyle bir düşünceli harekette bulunacaklarını , eski okulların bi sirinliği var yeni yapilanlar koca beton yığını
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulcelil Pelitoğlu (5 yıl önce)
    Mezun olduğum okul. İnsanın içi acıyor ama yetkililer böyle uygun görmüş. Yenisi hayırlı olsun inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla