SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırat Kenarında Zorlu Yol Çalışması

0
Güncellendi - 2016-10-22 06:19:39
Fırat Kenarında Zorlu Yol Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesinde 18 kilometrelik yol çalışması yapıyor.

Geçtiğimiz yıl Kale ilçesini Pütürge ve Doğanyol’a bağlayan 32 kilometre uzunluğundaki grup yolunu asfaltlayıp, eksiklerini gideren Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulanan mahallelerin sorunlarını da çözüyor. Kış aylarında zaman zaman geçit vermeyen Pütürge yoluna alternatif olarak kullanılan yolda, Büyükşehir Belediyesi bu yıl bakım onarım yapacak.

Kale ilçesinde Akça Mahallesi'ni Karahüseyin Mahallesi'ne bağlayacak olan 3 kilometrelik yol çalışmasını zor ve dağlık arazi şartlarına rağmen büyük oranda açmayı başaran Büyükşehir Belediyesi; Karahüseyin ve Uzunhüseyin mahallerinin ulaşımını sağlayan 15 kilometrelik yolda ise stabilize çalışmaları yapıyor.

Akça Mahallesini Karahüseyin’e bağlayan 3 kilometre uzunluğundaki yol 6 metre genişliğinde açıldı. Aynı zamanda Fırat Nehri'nin de yatağı olan Karakaya Baraj Gölü'nün bu bölümündeki güzel görüntüsüyle huzur verdiği bölgede arazi yapısı itibariyle uzun süredir çalışmalar yapan ekipler, keskin virajları daha da geniş tutarak, şarampoller yaparak yolun daha güvenli hale gelmesini sağladılar.

Yapılan yol çalışmalarını değerlendiren Akça Mahalle Muhtarı Emin Gülçek ile Karahüseyin Mahalle Muhtarı Mustafa Yalçınkaya, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ettiler.

Akça Mahallesinin Uzunhüseyin Mahallesi'ne önceki uzaklığının 17 kilometre olduğunu belirten Akça Mahalle Muhtarı Emin Gülçek, “Açılan yolumuzla birlikte bu fark 3 kilometreye düştü. Eskiden ne kadar zorlandığımızı bu rakamlar iyi anlatıyor. Yeni yolumuz şimdi bizleri rahatlattı. Bir de bölgemiz orman bölgesi bundan birkaç yıl önce bölgemizde orman yangını çıkmış ve bir mahalle sakinimizi kaybetmiştik. Yol olmadığından müdahale etmede geciktik. Açılan bu yol sayesinde böyle olaylara da erken müdahale etme şansımızda yükseldi” dedi.

Karahüseyin ve Uzunhüseyin mahallelerinin uzun yıllardır çözülmeyen sorunlarının çözülmeye başlandığını belirten Karahüseyin Mahalle Muhtarı Mustafa Yalçınkaya ise, “Yazın tozdan kışın çamurdan geçemediğimiz yollarımızın standartları yükseltildi. Şimdi stabilize çalışması yapılıyor. En kısa zamanda asfaltının da yapılmasını bekliyoruz. Ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyor. Tüm zorluklara rağmen iyi çalışıyorlar. İyi ki böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

kale1

kale2

kale3

kale4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız