SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fırıldaklı Kernek"i Sevmişler!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:43
A- A+ PAYLAŞ

Kernek'te vatandaşların "Kernek Fırıldağı" diye adlandırdıkları ve eleştirdikleri "Yel Değirmenli Peyzaj Düzenlemesi"ne, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li grubundan destek geldi.

Kernek Parkı ve Meydanı'nın düzenlenmesi amacıyla yaklaşık 3 yıl önce başlatılan, başlangıçtaki ve eleştiriler üzerine yapılan düzenlemenin ardından ilk aylarda kamuoyuna açıklanan maket projelerle hiçbir ilgisi bulunmayan, "suyuyla özdeş" Kernek Parkı'na, tamamen yabancı bir görüntü olarak "Yel Değirmeni"ni monte edenlere halktan ve Kerneklilerden tepki gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın 2014 çalışma raporuyla ilgili görüşlerini açıklayan CHP grubu, beğenisini ifade etti. CHP grubu adına rapora ilişkin eleştirilerden sonra, belediyenin olumlu faaliyetlerinin de bulunduğunu, bunları desteklediklerini söyleyen Hurşit Kuşçu, Kernek Meydanı Peyzaj düzenlemesini de bunlar arasında göstererek, şaşkınlık yarattı.

Kernek'teki düzenlemelerle ilgili basına yapılan açıklamalar, dağıtılan görsellerde yer almamasına rağmen, eski parkta havuzun bulunduğu yere Malatya için hiçbir simgesel özelliği bulunmayan ahşap bir yel değirmeni yerleştirilmiş, bu halk arasında "Kernek Fırıldağı" diye de adlandırılmaya başlanmıştı.

Kernek'teki düzenlemede, eski park alanının, yetişkin ağaçların kesilerek neredeyse tamamen betona dönüştürülmesi, doğal olarak Derme Kanalı'ndan gelen suyun aktığı şelalenin iptal edilerek, Kernek suyunun elektrik pompalarıyla tepeye çıkarılıp, yapay şelaleden akıtılması, bu şekilde bir de enerji maliyeti ortaya çıkarılması bu projenin eleştirilen diğer yönleriydi. Geçtiğimiz günlerde uzun süren elektrik kesintisi nedeniyle, şelaleye kaynaktan su pompalanamayınca, kaynak çevresindeki bazı evleri su basmıştı.

FOTOĞRAFLAR: Kernek'teki "Yel Değirmenli" ve "Beton Yoğunluklu" düzenlemeyle ortaya çıkan mevcut manzara.. Yine Kernek için daha önce hazırlanan ancak kamuoyuna açıklanmasına rağmen uygulanmayan iki projenin maket görüntüleri.. Maketlerdeki projelere, Kernek'in su ile ilgili imajının yok edildiği eleştirileri gelirken, projecinin uygulamasını "Yel Değirmeni" ile taçlandıracağı (!) hiç düşünülememişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız