SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırıncılar Bile Şikayetçi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ekmek fiyatı ve gramajında kargaşa yaşanıyor.

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre, somun ekmeğin gramaj ve fiyatında bir değişiklik yapılmaz iken, katkılı ekmek gramaj ve fiyatları şu şekilde oluşturulmuştu:

"Sütlü Somun ekmek (200 gram - 50 Kuruş), Kepekli Ekmek (200 gram-50 Kuruş), Susamlı Ekmek (200 gram-60 Kuruş), Mısır Ekmeği (200 gram-75 Kuruş), Tahinli Ekmek (150 gram-1 TL), Trabzon Ekmeği (1 kilo, 2.50 TL)."

Normal somun ekmek gramaj ve fiyatında bir değişiklik yapılmadığı, 2008 yılındaki alınan kararın aynen uygulanacağı belirtilmişti.

Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ise, sütlü somun ekmeğin 200 gramının 50 kuruştan satılmasına Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karar verildiğini hatırlatıp, "Ancak ekmekte ne kadar süt kullanıldığını kimse bilmiyor. Hangi ekmek sütlü, hlangisi sütsüz o da bilinmiyor. Bu nedenle, belediye ve tarım il müdürlüğü gerekli denetimi yapmalıdır"ifadelerini kullandı.

Büyükelçi, pide ekmeğinin 200 gramının 50 kuruştan satılmasına 2007 yılının haziran ayında geçildiğini hatırlatarak, "50 kiloluk un torbasının fiyatı o zaman 36 TL iken, bugün 47 TL'ye kadar yükseldi. Yeni fiyat ve gramaj ayarlaması için başvuru yapmadık. Çünkü, somun ekmeğinde karmaşa yaşanıyor. Bu nedenle, yeni fiyat talebinde bulunmadık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız