SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Firma İsterse Olumlu Bakarız..''

A- A+ PAYLAŞ

Güney Kore'nin Hyundai firması, 1,2 milyar Euroluk yatırım yaparak otomotiv fabrikası kurmak için ülkemizde yer ararken, Malatya'nın "böylesine bir tesis olmak üzere altyapısı oluşturulmuş, ancak yıllardır atıl durumda, boş bekleyen" Vagon Onarım Fabrikası'nın bu yatırım için değerlendirilmesi önerisi destek görmeye başladı. CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında bu konuyu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a ilettiler ve bakandan "olumlu bakarız" şeklinde bir yanıt aldılar. Bu arada Aslanoğlu, Hyundai'nin Türkiye temsilcisi Ali Kibar'a daha önce bu yatırım için bir mektup gönderdiğini ve Vagon Onarım Fabrikası'nın durumunu belirtip, burası için ilgilerini istediğini söyledi.

TBMM'DE BAKANA SORULDU..
Vagon Onarım Fabrikası'nın, yer arayışındaki Hyundai firmasına tahsis edilebileceği yolundaki öneriyi Malatyahaber.com gündeme taşırken, konu bugün TBMM'deki bütçe görüşmelerinde de CHP Malatya Milletvekilleri tarafından, Maliye bakanına soruldu.

Malatya Vagon Fabrikası’nın, Türkiye’de yatırım için yer arayan Hyundai’ye verilip verilmeyeceği sorusunu yanıtlayan Unakıtan, yerli ve yabancı tüm yatırımcılara nasıl teşvik verileceğini önceden açıkladıklarını, bu konuda Teşvik Yasası çıkarıldığını hatırlattı.

Malatya’nın teşvik kapsamında olduğunu, Hyundai’nin istemesi halinde kentteki vagon fabrikasına olumlu bakacaklarını kaydeden Unakıtan, Türkiye’de yatırım yapacaklara eşit ve adil davranmak zorunda olduklarını vurguladı.

ASLANOĞLU'NUN MEKTUBU..
Bu arada, CHP Milletvekili Aslanoğlu, Hyundai firmasınının Türkiye temsilcisi olan sanayici Ali Kibar'ı tanıdığını ve Malatya Vagon Onarım Fabrikası'nın yapmayı düşündükleri yatırım için uygun olduğunu kısa süre önce bir mektupla Kibar'a bildirdiğini ve davet ettiğini söyledi.

Aslanoğlu'nun Kibar'a gönderdiği mektubun metni şöyle:

"Sayın Ali Kibar,

Saygıdeğer kardeşim,

Hyundai’nin Türkiye’de yeni yatırımlar için muhtelif bölgelerde yer aradığını ve uygun bir yer bulunması halinde yatırıma başlayacağını, yoksa Çek Cumhuriyeti’ne yöneleceği konusu sürekli gündeme gelmektedir. Yıllardır siz ve saygıdeğer babanız Asım Kibar hep üretim için mücadele verdiniz, ülke için önemli katma değerler yarattınız. Sizler istihdam ve üretim için her zaman ülkenin bir öncüsü oldunuz.

Saygıdeğer kardeşim,

Malatya’da 1990 yılında 50 bin metrekare kapalı alanı olan Vagon Onarım Fabrikası inşa edildi. Bu tesis kapalı alanı tamamlanmasına rağmen bugüne kadar hiçbir üretim yapılmadı. Tütün deposu olarak kullanıldı. Devlet Demir Yollarının vergi borçları nedeniyle mevcut bina ve arsa hazineye geçti.

Malatya, teşvik kapsamında olduğu için öncelikle böyle bir yatırım için tahsis edilebilir.

Saygıdeğer kardeşim,

Mevcut bina ve arsanın konumu nedeniyle 6 ay içerisinde üretime başlanabilecek konumda. Bizler Malatya olarak bu konuda sizlerin Malatya’ya gelmesi için her şekilde seferber olmaya hazırız.

Siz ve Hyundai yetkililerini Malatya’da ağırlamaktan onur duyacağım."

Aslanoğlu, mektubunun ardından Kibar'la görüştüğünü, öncelikle otomotiv yan sanayisinin olduğu bir bölgede yatırımı hedeflediklerinin kendisine iletildiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız