SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Firmaya mı, Belediyeye mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:35:47
Firmaya mı, Belediyeye mi?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl, kent merkezindeki oto park alanlarının "parkmetre" uygulaması adı altında özel bir şirkete kiraya verilmesinden sonra, yapılan düzenlemelerle park alanları genişletilirken bundan ek bir gelir elde edip etmediği merak konusu oldu.

Malatya Belediyesi, 2010 yılındaki "başarısızlıkla sonuçlanan" bir girişimin ardından, 2012 yılında kentteki ana caddeler, tali caddeler ve bazı sokakların bir yönünü oto park olarak işletilmek üzere "parkmetre" uygulaması adı ikinci kez ihaleye çıkarmış, yıllık 810 bin 500 lira teklif veren Kahramanmaraş orijinli ALS firması, 3 yıllığına ihaleyi kazanarak, 1 Mart 2012'den itibaren işe başlamıştı. Ancak, o sıralarda yapılan yol ve kaldırım düzenlemeleri nedeniyle bazı bölgelerin oto park için uygun olmaması üzerine, park alanları genişletilmiş, buradaki çalışmalar tamamlanmasına rağmen söz konusu şirketin ihalede verilenden fazla yerde ücretli otopark uygulaması yapmakta olduğu öne sürülmekteydi.

Buna son örnek de, eski belediye binasının arkasındaki yolda oldu. Bu alanda yapılan kaldırım düzenlemesinin ardından, yolun bir şeridi trafiğe kapatılarak, daha fazla aracın park etmesine olanak sağlayacak olan kaldırıma dik oto parkına izin verilmeye başlanmıştı. Bu da, daha öncekinden bir misli daha fazla otonun parkına imkan sağladı. 

Yapılan bu düzenlemelerle ya da yol-kaldırım çalışması gerekçesiyle "geçici" olarak verilen izinlerle sağlanan park artışının, ihaleyi alan firmaya, belediyenin "ek alacağı" olarak yansıtılıp yansıtılmadığı merak konusu oldu.

İLK İHALE SKANDALI..

Bu arada, Ahmet Çakır'ın Malatya Belediye Başkanlığı görevine getirilmesinden 1 yıl sonra Malatya'da uygulanması kararlaştırılan "Parkmetre" için, 2010 yılında yapılan ihale, "sıkıntılı bir firma olduğu" basında yeralmasına ve uyarılar yapılmasına rağmen Hançe Parkmetre adlı şirkete verilmişti. Bu şirket, 10 ay sonra işi bırakmış, belediyeye de borç takmıştı. Şirketin Malatya Belediyesi'ne ihale için gereken teminat mektubunu da vermediği, dosyadaki teminat mektubunun sahte olduğu iddiaları da, şirket yöneticileri tarafından dile getirilir ve bu sahte evrak konusunda belediye yetkilileri itham altında bırakılırken, Malatya Belediyesi konunun savcılığa intikal ettirildiği belirtilerek, "Hançe Parkmetre firmasının Malatya Belediyesi’ne 295.726 TL teminat, 668.397 TL kira borcu bulunmaktadır. Yasal faizi mahkeme sonucuna göre mahkemenin vereceği karar doğrultusunda olacaktır” denilmişti. Tam anlamıyla skandal boyutlarında olan bu ilk skandal ve fiyasko ile ilgili soruşturmanın ne aşamada olduğu hakkında bilgi edinilemedi. 

FOTOĞRAF: Belediye otobüsleri başta olmak üzere yoğun bir trafiği olan, Fuzuli Caddesi'ni Atatürk Caddesi'ne bağlayan eski belediye binası arkasındaki yolun yarısı, kaldırıma dikey oto parkına izin verilmesiyle trafiğe kapandı ve  trafik tek şeritten akmak zorunda bırakıldı. Bu arada, parkmetre işi yapan firmanın da "tahsilat" yapacağı park kapasitesi artırılmıştı. Fotoğraf, gece yarısından sonra çekildiği için, park alanı ve tek şeritlik yol boş görünüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız